Times ve Guardian gazetelerinde Arap ülkelerindeki isyan dalgasına ilişkin haberleriyle yakından takip edilen El Cezire kanalının genel direktörü Wadah Khanfar'ın görevinden ayrılmasının sürprizle karşılandığını yazıyor.
 
Guardian bu durumun, kanalın bağımsızlığına ilişkin kaygılara neden olduğunu belirtirken Times, bunun güvenilirlik açısından bir boşluk doğuracağını savunuyor.
 
Guardian, Khanfar'ın yerine Katar kraliyet ailesinin bir üyesi olan Şeyh Ahmed bin Casım bin Muhammed el Tani'nin atandığını bunun Orta Doğu'da kritik bir dönemde beklenmedik ve etkili bir adım olduğu yorumunu yapıyor.
 
Khanfar'ın Katarlılar için aşırı bağımsız bir figür haline geldiği, bu nedenle baskı altında kaldığı düşünülüyor.
 
Kimi yorumcular, kanalın Bahreyn'deki Şii ayaklanmasını önemsiz göstermeye çalıştığını, çünkü Katar'ın buradaki kraliyet ailesini desteklediğini yazdı.
 
Kimileri de istifaların ABD'yi memnun etmek üzere bazı haberlerin içeriğinin değiştirildiği yolundaki iddialara dikkat çekti.
 
Uluslararası yayın yapan El Cezire televizyonunun 8 yıldır yöneticiliğini yapan Khanfar'ın, ABD istihbaratıyla yakın ilişkide olduğunu iddia eden bazı belgeler gündeme gelmişti.
 
Khanfar istifa mektubunda iddialarla ilgili açıklama yapmadı.