Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, emeklilik işlemlerinin hızlandırılması amacıyla bir ay önce kurdukları ''Ekspres Emeklilik'' servisine yoğun ilgi olduğunu bildirdi.

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik kapsamında bulunan vatandaşların emeklilik işlemlerini hızlandırmaları ve bürokratik önlemleri azaltmak amacıyla bir ay önce ekspres emeklilik servisi kurduklarını hatırlattı. Servise başvuran 160 SGK'lının işlem ve eksiklikleri kısa sürede tamamlanarak emeklilik işlemlerinin yapıldığını kaydeden Erol, servise günde 330-350 arasında başvuru olduğunu belirtti. Hedeflerinin, emeklilik işlemlerini en kısa süreye indirmek olduğunu vurgulayan Erol, şunları söyledi:

''Emeklilik için başvuranların çalışma hikayeleri dinlendikten sonra, vatandaşların verdiği bilgiler internet ortamında anında belirleniyor. Çalışma hikayesi dinlendiği için de vatandaş doğru yönlendiriliyor, getirdiği evraklar eksiksiz alınıyor, bu nedenle emekli maaşı en kısa sürede bağlanıyor. Belgeler eksiksiz teslim alındığı için vatandaşlarla ilgili yazışmalar yüzde 95 engellendi.''

SABAH