İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatayı almasının ardından, CHP’nin hem eski hem de yeni meclis üyeleri Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.

Belediye görevlileri ise devir teslim için hazırlıklarını tamamladı. Bina çevresine güvenlik önlemleri artırılırken, içeride ise devri teslim hazırlık yapıldı. Çağlayan’da mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane’ye hareket eden İmamoğlu’nu burada çok sayıda partili ve halk karşıladı.

Mazbatayı aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları; 

16 milyonla birlikte bu görevi devraldım. Biz demokrasiden ve birlik ile beraberlikten hiç vazgeçmedik. Şu an mazbatamızı aldık. Sorumluluğumuz bilincindeyiz. Hizmet etmeye bir an önce başlayacağız. Bu belediyede çalışan herkes bir kişiye veya bir partiye değil 16 milyona hizmet etmeye şu anda başlamıştır. Bu an itibariyle devam eden süreçler var farkındayız. Şehrimiz geleceği için ilgililerden net karar bekliyoruz. 

Bu şehre kurulduğu günden bugüne kadar katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sıra bizde, bundan sonra bu şehrin insanına, doğasına saygı göstereceğimize emin olabilirsiniz. Allah bizi mahcup etmesin.

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu resmen İBB Başkanı