Çişne İlçesi"ne bağlı Doğanyurt Köyü"nde geçtiğimiz aylarda kurulan saanen keçi çiftliğinden olumlu sonuç alınmasının ardından ilçede 2. bir çiftlik kuruldu. Çine Karakollar Köyü'nde kurulan çiftlikte üretim başladı.
Edinilen bilgiye göre 1998 yılından beri süt inekçiliği yapan Naci Koyuncuoğlu köyde 107 başlık Saanen keçi çiftliği kurdu. Yıldan yıla yem fiyatları artarken, süt fiyatlarının yerinde sayması nedeniyle ineklerini bir bir elden çıkardığını ifade eden Koyuncuoğlu, yaptığı araştırmalardan sonra Saanen keçisi üretmeye karar verdiğini söyledi.
Köyde evlerinin bahçesinde eşi Ayşe Koyuncuoğlu ile birlikte bu işi yapmaya karar verdiklerini belirten Naci Koyuncuoğlu, “30 İnekten elimde sata sata 5 inek 5 düve kaldı. Süt çok ucuz ama yem pahalı. Veteriner hekim arkadaşımın böyle bir işe giriştiğini duydum. Kendisi bana bu işin iyi bir yatırım olduğunu, keçilerin Çine'ye kolayca adapte olabileceğini anlatınca ben de kabul ettim. Elimde kalan son ineklerden 9 tanesini satarak bu işe yatırdım. Çine'de ilk defa uygulamaya koyduğumuz Saanen keçisi üretimini ilçe genelinde ve bölgede yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu amaçla öncü yatırımcı olduk. Öncelikli amacımız her ne kadar süt üretimi olsa da ilk yıllarda hem sürümüzü artırmak hem de civar köylerden gelip bizden talep edilen keçileri üretmek zorundayız. Keçi yetiştiriciliğinde ön önemli unsur az yemesi, kısa sürede karnını doyurması ve sütünün kaliteli olması. Ayrıca çabuk çoğalan bir hayvan” dedi.
Süt keçisi yetiştiriciliğinin bazı sorunlarının da olduğunu değinen Koyuncuoğlu, “En büyük sorun sütü sağmak. Ama ben onu eski traktör römorkunda düzenlemeler yaparak ilkel de olsa işime çok rahat görebildiğim süt sağım tesisi haline getirdim. Keçi yetiştiriciliğinde en büyük yardımcım eşim oldu.. İlk zamanlar oldukça yorucu gibi görünse de zamanla alıştık. Saanen keçileri ailelere göre oldukça elverişli bir besicilik. Saanen keçi yetiştirmek isteyen arkadaşlar olursa onlara da yardım etmeye hazırız. Bu keçi yetiştiriciliğini kısa sürede bölgemizde bir sektör haline getirmeyi amaçlıyoruz. Üretim çoğaldığında kurulacak bir mandıra ile süt fiyatları en az ikiye katlanacaktır. Bu konuda başta ilçe kaymakamımız olmak üzere tüm yetkililerden her konuda, özellikle de destekleme ve kredi konularında yardımcı olmalarını istiyoruz” diyerek yeni oluşan bu sektörün desteklenmesi gerektiğini ifade etti.