Kriz hepimizi etkiliyor Feraye Tanyolaç, Kaya Çilingiroğlu'ndan kısa bir süre sonra İstek Vakfı'na gelip oy kullandı. Tanyolaç seçimlerle ilgili "yorum yapmak istemiyorum ama kriz var ve sadece maddi olarak değil manevi olarak da hepimizi etkiliyor" dedi.

MEHMET ALİ ERBİL

Sandık görevlisi espirisiyle korkuttu Mehmet Ali Erbil, Yeniköy 'deki Orgeneral Emin Alpkaya İlkokulu 'nda kullandı. Eşi Tuğba Erbil ile birlikte oy kullanan Mehmet Ali Erbil, "Demokratik bir seçim olmasını istiyorum. Kime oy verdiğim Allah ile benim aramda" diye konuştu. Yaklaşık yarım saat sıra bekledikten sonra sandık başına gelen Erbil, nüfus cüzdanını sandığın içine atar gibi yapınca sandık başındaki görevliler bir anda korktu. Erbil'in eşi Tuğba Erbil de üniversite yıllarında sandık başında görev yaptığını ve çok zor bir iş olduğunu belirtti. Tuba Erbil ise "Hepimiz için hayırlısı olsun" demekle yetindi.

TARIK AKAN

Pek de hayırlı görünmüyor Tarık Akan oyunu Yeşilyurt Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'nda kullandı. Oyunu CHP'ye verdiğini söyleyen Akan, "Hayırlısı olsun ama pekte hayırlı olacak gibi görünmüyor" dedi.

MAHSUN KIRMIZIGÜL

Bayrak kullanacaklarına okul yaptırsınlar "Güneşi Gördüm" filmi ile bir kez daha bütün dikkatleri üzerine çeken Mahsun Kırmızıgül ise oyunu Şişli Lisesi'nde kullandı. İlçe belediye başkanı seçiminde oyunu DSP'den MUstafa Sarıgül'e verdiğini ifade eden Kırmızıgül, "İlçe Başkanlığını söylerim ama Büyükşehir Belediye Başkanı oyumu söylemem. Hayırlısı olsun. Demokrasi kazansın. Ben şunu anlamıyorum. Her tarafa parti bayrakları asılıyor. Bu kadar para niye harcanıyor buna? İnsanlar o bayrakları görünce sanki ona göre mi oyunu kullanıyor? O paralara yazık. O paralarla her parti en az 5 tane okul yaptırır" diye konuştu.

YEŞİM SALKIM

Başkanı zorlu bir süreç bekliyor Yeşim Salkım, sabah saatlerinde İstanbul İstinye Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki 1252 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Salkım, "Demokrasinin en güzel zamanlarından biridir" dediği oy kullanma işlemini bitirirken, "İstanbul Türkiye'nin kalbidir. Onun için kullandığımız bu oylar ve Türk halkının seçeceği özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı'na yeni dönemde başarılar diliyorum. 2010'da İstanbul Kültür Başkenti olacak. Bunun çalışmaları çok önceden başladı zaten. Ama hangi aday seçilirse seçilsin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı zorlu bir süreç bekliyor." dedi.

H2