Alternatif medya kanallarının oluşması ile birlikte bireysel yayıncılığın adresi haline gelen YouTube, bu süreçte kendi kimliğini yaratmayı başardı. Bu dünyada yer almak da pek çok kişinin amacı haline geldi. Başarılı olunması durumunda geniş kitlelere ulaşma imkanı sunan ve para da kazandıran YouTube kanalları, nasıl geliştiriliyor?

Dikkat Çeken Bir Kanal İsmi

YouTube artık pek çok mecranın yer aldığı, gerek pazarlama, gerek yayıncılık, gerekse hobi amaçlı kullanılabilen dev bir görsel saha haline geldi. Milyonlarca kanal içerisinde kendinizi ön plana çıkarabilmek için akılda kalıcı, kısa ve ilgi çeken bir kanal ismi bulmanızda yarar var. Eğer bir markanız varsa, kanalınıza bir kimlik kazandırmak da bu sürece dahildir.

Reklam Bandı Bulundurmak

YouTube kanalınızı fark edilebilir kılmak için kanalınızın ön yüzünde bir banner olmalı. Video başlama ekranı üzerinde bir fotoğraf, yazı, karikatür, esprili bir imaj dikkat çekmenize yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra ana sayfa üzerinde sosyal medya kanallarınızın adreslerinizi de bulundurabilir ve ziyaretinize gelen izleyicileri elinizde tutabilirsiniz.

Hedef Kitlesi Belirleyin

Her videonun her kesim tarafından ilgi görmesi beklenemez. Bu nedenle ilgi alanlarınıza göre hedef kitlenizi belirlemeli ve buna göre konu, yorum, söylem, müzik ve arka plan geliştirmelisiniz. İzleyicilerinizin sıkılmayacağı, gündemdeki trendleri takip eden eğlenceli videolar sayesinde kanalınızın üye ve izleme sayısını artırabilirsiniz.

Videolarda İlgi Çeken Başlıklar

Bir YouTube kullanıcısının sizin kanalınızı takip etmesi için gerekli olan en önemli noktaların başında merak uyandırmak gelir. Videolarınızın başlıkları içerisinde soru veya cevap bulunduran, nedir, nasıl, ne zaman gibi ifadelere yer veren başlıklar izlenme sayınızı artıracaktır.

Diğer Sosyal Medya Kanallarını Kullanın

Sosyal medya araçlarını kendi kanallarınızı tanıtmada kullanabilirsiniz. YouTube videolarınızı, yeni yayın ve gelişmeleri diğer sosyal medya araçlarından paylaşarak yeni izleyici kazanabilirsiniz.

Altyazı, Abone ve Takibe Teşvik

Videolarınıza İngilizce ya da Türkçe veya tercih ettiğiniz diğer dillerde altyazı ekleyebilir ve daha geniş bir kitleye hitap edebilirsiniz. Ayrıca video sonlarında veya başlarında "abone olun" "beğenin" gibi teşvik edici ifadeler kullanabilir ve kullanıcıyı eyleme yönlendirebilirsiniz.