Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu TOGG tarafından geliştirilen yerli otomobilin üretileceği fabrikanın temeli Temmuz ayında atılacak. Konuyla ilgili açıklama Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil fabrikasının temelenin Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte atmayı hedeflediklerini duyurdu.

Tamamen elektrikli bir platform üzerinde geliştirilecek olan yerli otomobilin fabrikasının temeli normal şartlarda Mayıs ayında Gemlik'teki bu iş için ayrılan arazide atılacaktı. Ancak koronavirüs ve pandemi süreci yüzünden temel atma töreni ileri bir tarihe ertelenmişti.

TOGG tarafından geliştirilen aracın 2022 yılı sonunda seri üretime geçmesi bekleniyor. İlk etapta yüzde 100 elektrikli SUV kategorisinde üretilecek olan yerli otomobilin ilerleyen yıllarda sedan ve hatchback versiyonları da olacak.


Aşağıdaki videomuzda Türkiye'nin Yerli Otomobili Girişimi TOGG tarafından geliştirilen Türkiye'nin yerli otomobili hakkında merak edilen 14 soruya yanıt veriyoruz: