Tasarımı değişen ve yenilenen B sınıfı SUV modeli Peugeot 2008 Türkiye pazarında satışa çıkıyor. Henüz fiyatı belli olmayan otomobil 29 Ocak tarihinden itibaren satışta olacak.

Önceki nesli ile tüm dünyada yaklaşık 1.2 milyon adet satış gerçekleştirilen Peugeot SUV 2008 yenilenen tasarımı ile Türkiye’deki tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Modern otomobil teknolojilerinin tüm gereksinimlerini karşılayan yeni SUV 2008, yeni nesil Peugeot i-Cockpit 3D ile dikkat çekiyor. Pazara iddialı bir şekilde giriş yapmayı planlayan yeni SUV 2008’in benzinli ve dizel motor seçenekleri olacak.



Yurtdışında elektrikli motorlu seçenekleri de bulunan Peugeot 2008'un bu motoru şimdilik Türkiye pazarında bulunmayacak.

SUV sınıfına özgü gövde orantılarıyla dikkat çeken genel tasarım, ön camın konumu ve yatay motor kaputunun da etkisiyle güçlü ve kaslı bir görünüm ortaya koyuyor. 

Elektrikli versiyonlarda; gövde renginde olan özgün tasarımlı ön ızgara, hatları belirgin yatay motor kaputu, merceğin ardında gizlenen ve bu sayede yüksek aydınlatma performansı sunan LED gündüz farları, Peugeot markasına özgü detaylar olarak göze çarpıyor.



Henüz ilk göz temasında farklı üçgen formlar hemen göze çarpıyor. Ön bölümde başlayan özgün ve dinamik tasarım yaklaşımı, bünyesinde barındırdığı ipuçlarıyla ilgili fikir veriyor. Ön tarafta başlayan dinamizmi, yan tarafa taşıyan tasarım hatları bagaj kapağına kadar devam ediyor ve böylece otomobilin geneline yayılan bir tutarlılık oluşturuyor.

Şişkin çamurluk kemerleri ve çamurluğu tamamen dolduran 690 mm çapında tekerlekler genel dinamizmi ve güçlü duruşu tamamlıyor. 18 inç çapındaki jantlar; kolay kişiselleştirme imkânları ve toplamda 4 kg ağırlık tasarrufu olmak üzere iki önemli avantajı beraberinde getiriyor.



Çift renkli Black Diamond siyah tavan ve GT Line ile GT versiyonlarında uygulanan kaplama C sütunu gibi detaylarla kalite ve şıklık daha da artıyor.
Yüksek omuz çizgisi ve diğer tasarım detaylarıyla kaslı bir görünüm sergileyen arka kısmını; stop lambalarını birbirine bağlayan siyah bir şerit, PureTech 130 hp ve Puretech 155 hp ile BlueHDi 130 hp motor seçeneklerinde çift egzoz çıkışı domine ediyor.

Markanın diğer güncel modelleri gibi burada da 3 LED pençeli marka imzası kullanılıyor. İster gündüz, ister gece olsun bu imza tüm versiyonlarda her zaman göze çarpıyor.