Otomobil piyasasında fiyatlar dur durak bilmeden artmaya devam ediyor. Uzun zamandır çeşitli markaların fiyat listelerini güncellediği haberlerini sizler ile paylaşıyoruz. Bunun son örneğini ise ülkemizde çok sevilen B sınıfı SUV modellerinden birisi olan Peugeot 2008 ile yaşadık. Söz konusu aracın fiyatları yukarı yönlü hareket ederken, yeni liste şirketin resmi internet sitesi tarafından tüketicilere sunuldu. Buna göre sevilen modelin fiyatlarında ciddi manada artışlar yaşandığı gözlendi.

Ülkemizdeki otomobil pazarı deyim yerindeyse alev alev yanıyor. İkinci el araba pazarındaki fiyat artışları zaman zaman tepkiyle karşılansa da, bunun sıfır araç fiyatlarının da etkisiyle yaşandığı unutuluyor. Hatırlayacağınız üzere daha geçtiğimiz günlerde 2020 model Dacia Duster fiyat listesinin de güncellendiği haberini sizlerle paylaşmıştık. Buna göre ülkemizde en çok ilgi gören SUV modellerinin başında gelen Duster, her donanım paketi başına 3.000 TL zamlanmıştı. Bu seferki zam haberi ise karizmatik tasarımı ile beğeni toplayan Peugeot 2008 modelinden geldi.



Belirli bir süredir tüketiciler Peugeot 2008 fiyatlarına bakmaya çalıştığında fiyatlarımız güncelleniyor uyarısı ile karşı karşıya kalıyordu. Fransa merkezli üretici resmi internet sitesinden yayınlamış olduğu liste ile bu güncellemeyi sonunda duyurdu. Buna göre 212.500 TL'den satılan giriş seviyesindeki donanım paketi, 245.500 TL'ye kadar yükseldi. Diğer motor seçenekleri ve donanım paketlerini de içeren yeni fiyat listesine yukarıdaki görselden göz atabilirsiniz.