'Doğal seleksiyon' sebebiyle ilk çocuğunu karnındayken kaybeden Aşkın Nur Yengi, "Çocuk kendini ya yapı olarak hazır hissetmiyor, ya gelişim ile ilgili bir sıkıntı oluyor ve kalp kendiliğinden meseleye son veriyor. Doğal seleksiyon dedikleri bir durum yüzünden kaybettik" diye konuştu.

atv'de Tuğba Erbil'in sunduğu 'Anneyim Ben' programına konuk olan Aşkın Nur Yengi, bu olaydan sonra doktorların bir yıl kadar bir süre çocuk sahibi olamayacağını söylemelerine karşın 2 ay sonra yeniden hamile kaldığını anlattı. Yengi, zor geçen o hamilelik sürecini de şu sözlerle dile getirdi:

"Vücudum daha kendini yenilemediği için çok çabuk hamile kalmanın sıkıntısını yaşadım. Plecenta Previa sendromu vardı. Çocuk karnımda olduğu sürede damarlar patlayarak aşırı kanamalardan hem anne hem bebeğin yaşadığı hayati bir sendrom. Bunun en iyi ilacı da hiç kıpırdamadan ama hiç kıpırdamadan yatmak. Dünyada cennet-cehennem yaşıyorsun. Herhalde cehennem bu olsa gerek."

Saatleri, dakikaları sayarak çok zor günler yaşadığını ifade eden Aşkın Nur Yengi, Nazlı'nın doğmunu da 'mucize' olarak niteliyor. Yengi, "Şükürler olsun ki sonu iyi oldu. Nazlı büyüyen damarlardan bir tanesine başını dayadı. Bütün o geçirdiğimiz süre boyunca da başını hiç oradan kıpırdatmadı. Bana göre kızımın mucizesiydi bana. İkimiz de birbirimize orada tutunduk ve teşekkür ettik" diye konuştu.

Televizyon Gazetesi