Yerli ve milli imkanlarla geliştirdikleri bor esaslı özel bir molekül sayesinde içerisinde hiçbir mikrop barındırmayan Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi, hasta kabulüne başladı. 675 milyon lira yatırımla hayata geçirilen hastanede 6'sı yoğun bakım olmak üzere 180 yatak kapasitesi, 9 ameliyathane, 100'e yakın uzman ve akademisyen hekim bulunuyor.

DÜNYADA BİR İLK

Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, "Ameliyat sonrasında yaşanan ölümlerin yaklaşık yüzde 50'si hastane mikrobundan kaynaklanıyor. Bu sorunu çözmeye odaklandık. Tamamen yerli ve milli bir molekül geliştirdik. 1200 mikrobu öldürüyor. Hastanede kullanılan tüm eşyalar bor esaslı bu molekülü içeriyor. Enfeksiyonu sıfıra indiren dünyadaki ‘tek' hastaneyiz" dedi.

İHRACAT BAŞLADI

Ürettikleri moleküle yurt dışından dahi talep olduğunu belirten Bedrettin Dalan, "Hollandalı bir şirket 8 bin ton talep etti. Bu molekül, inşaat malzemelerinde de kullanabiliyor" dedi ve ekledi: "Mikropları öldüren ve hiçbir insan hücresine zarar vermeyen bu molekülü; kapı kollarından yer döşemesine, elektrik prizlerinden duvar boyalarına kadar demirbaş ekipmanlarımıza uygulattık."

DUVARLARA DİKKAT

Hastanede sıfır enfeksiyon istedikleri için daha inşaat aşamasında çalışmaya başladıklarını aktaran Dalan, "Örneğin, hastanemizde hiçbir duvar köşeli değil. Çünkü köşeli duvarlar ne kadar temizlenirse temizlensin mikrop barındırır. Buradan hareketle tüm duvarları, iç bükey veya dış bükey, köşesiz olarak tasarladık" diye konuştu.

Bedrettin Dalan, hastanenin uluslararası sağlık derecelendirme kuruluşu olan Joint Commission International (JCI) tarafından sertifikalı olduğuna da vurgu yaptı.