Ülkemizdeki yakıt fiyatları herkesin malumu. Dolayısıyla otomobil sahipleri de yakıt tüketimini en az seviyeye indirebilmek adına çeşitli tedbirlere başvuruyor. Ancak bir kullanıcının tasarruf yapmak için uyguladığı yöntemler, bu kadarına da pes artık dedirtti. Eğer siz de aşağıda söylediğimiz yöntemlerin tamamını uygulayabilirseniz, ciddi bir tasarruf sağlayabilirsiniz. Uygulayabilirseniz diyoruz çünkü tedbirler biraz abartı.

Normal şartlar altında yakıt tüketiminin 100 km'de 4.6 litre olduğunu söyleyen kullanıcı, uyguladığı yöntemler sayesinde bunu 4.1'e kadar indirdiğini iddia ediyor. Kişi ayrıca aracının ortalama hızının da 15 km olduğunu ifade ediyor. Kişi yapılması gerekenleri şu şekilde sıralıyor.

Birinci olarak yapmanız gereken bagajda bulunan eşyalardan kurtulmak. Her şeyi evi taşımanız yükü azaltacaktır ve bu da yakıt tüketimine olumlu anlamda bir katkı sağlayacaktır. Arabanın daha hafif olması için yapmanız gerekenler ise bununla sınırlı değil. Ayrıca arka koltukta bulunan kafalıkların sökülmesi ve hatta kaputun altında bulunan yalıtım malzemesinin de çıkartılması gerekiyor. 



Kullanıcı motor koruma kapağını da söktüğünü ve bunu da eve götürdüğünü ifade ediyor. Tüm bu işlemlerin ardından ise otomobilin bazı özelliklerini kullanmamanız tüketimin azalmasına yardımcı oluyor. Bunun için ise far ayarının otomatik özelliğini (varsa) off yapmanız ve farları hava tamamen kararıncaya kadar açmamanız gerekiyor. Bahsi geçen tüketici ayrıca ambiyans aydınlatmaları ve yol bilgisayarını da kapattığını ve klima kullanmadığını da sözlerine ekliyor.

Bu tarz bir kullanımda yüzde 15 tasarruf sağlandığı iddia edilmiş. Biraz komik biraz enteresan bir haber oldu. Eğer siz de saydığımız önlemleri alabilirseniz, yakıt tüketimini en az seviyeye indirebilirsiniz!