Microsoft, Windows 10 Pro işletim sistemi için yeni bir şifreleme özelliği üzerinde çalışıyor. Windows Hello ile zaten var olan parmak izi okuma ve yüz tarama gibi kimlik doğrulama sistemleri yanına bundan sonra avuç içi tanıma özelliği de eklenecek.

Microsoft ile Fujitsu'nun yürüttüğü ortak çalışmada artık sona gelindi. Gerekli sensörlere sahip Windows 10 Pro işletim sistemli bilgisayar, telefon ve tabletlerde avuç içinizi okutarak cihazınızı açabileceksiniz.

Fujitsu tarafından yapılan açıklamaya göre, avuç içi kimlik doğrulama sistemi temassız, hijyenik ve yeni bir teknoloji. Bu kimlik doğrulama sisteminin yanlış tanıma oranı %0,00008. Tanımlamanın başarısız olma ihtimali ise %0,01.

Windows Hello nedir?

Windows Hello, Windows 10 cihazlarınızda sadece bir bakış veya dokunuş ile oturum açmak için kullanabileceğiniz bir yoldur. Bu sayede bir parola yazmak zorunda kalmadan güvenli bir sisteme sahip olacaksınız.

Windows Hello'yu kurmak için Başlangıç düğmesine tıklayın. Ardından Ayarlar > Hesaplar > Oturum açma seçenekleri yolunu izleyin. Bilgisayarınızda parmak izi okuyucusu veya bu özelliği destekleyen bir kamera varsa Windows Hello bölümü altında, yüz, parmak izi veya avuç içi seçeneklerini göreceksiniz. Ayarlarınızı tamamladıktan sonra artık cihazın açılması için şifre yazmak zorunda kalmayacaksınız.