Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Son zamanlarda köklü şirketler dahil olmak üzere bir çok şirket logo değişikliğine gidiyor. Eski logoların yerini artık daha sade ve basit tasarımlar alıyor. Bunda değişen çağın da etkisi oldukça büyük. Dijitalleşen ve sadeleşen günümüzde artık şirketler de bünyelerinde sadeliğe doğru gidiyor. Bu kapsamda Volvo da logosunu değiştiren şirketler arasında yerini aldı.

İsveçli otomobil üreticisi, 1927'deki açılışından bu yana, zaman geçtikçe daha da basitleşen bir dizi logo kullandı. Ancak şu ana kadarki en sade logoya şimdi ulaşıldı. 


Volvo'nun yeni logosu, şirketle bütünleşen daire ve logo kombinasyonunu içeren düz bir tasarımdan oluşuyor. Logolarda sadeliğe gitmek artık tüm şirketlerin yaptığı bir tercih. Netflix, Google veya Microsoft gibi büyük markalar dahi logolarda basitliği ve sadeliği tercih ediyor diyebiliriz. Logo güncelleme konusunda otomobil firmaları da geri kalacağa benzemiyor. 

Volvo, yeni logosunu ilk olarak Facebook’ta kullanıcıların beğenisine sundu. Eskisiyle karşılaştırıldığında yeni logo, siyah renkte dümdüz bir yuvarlak ve ok simgeyle karşımıza çıkıyor. Yuvarlığın için de ayrıca Volvo ismi yer alıyor. Metin fontu ise değiştirilmeden aynı şekilde korunmuş. Volvo'nun yeni logosu kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanıyor. Kullanıcılar tabi ki en çok araç fiyatlarında bazı değişiklikler görmek isterdi ancak Volvo şimdilik sadece logo değişikliği ile gündemde.