Otomobil dünyasının en önemli üreticilerinden birisi olan Volkswagen, ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Şirketin sevilen SUV modeli Tiguan'ın altında konumlandırmayı planladığı bir crossover üzerinde çalıştığı uzun zamandır dillendiriliyordu. Yeni modeli ile daha çok Kuzey Amerika'yı hedef pazar olarak seçen Almanya merkezli dev şirketin ailenin yeni üyesi için seçeceği isim de merak ediliyordu. Son gelen detaylar ile beraber Volkswagen Amerika ekibinden Hein Schafer bu konuya açıklık getirdi.

Yaptığı açıklama ile yeni modelin ismini "Taos" olarak belirlediklerini söyleyen Schafer, sözlerini “Volkswagen ailesinin en yeni üyesinin adını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Arabanın doğasını somutlaştıran bir isim seçmek bizim için çok önemliydi. Taos bu noktada muhteşem bir uyum sergiliyor. Taos şehri sanata, tasarıma ve harika yemekleri en az bir metropol kadar önem veren küçük bir şehir.” şeklinde noktaladı.



Taos Belediye Başkanı ise “Volkswagen’in araçlarına Taos kasabasının adını vermesinden heyecan duyuyoruz. Topluluğumuzun zengin tarihini ve kültürünü Volkswagen ile paylaşmak harika bir fırsat.” ifadelerini kullandı. 

Taos kasabasının 6.000 nüfuslu ve 400 yıllık geçmişe sahip olan bir Kızılderili yerleşim yeri olduğu ifade ediliyor. Söz konusu aracı ise tam anlamı ile tanıtılması beklenen 13 Ekim tarihinde görmüş olacağız. Böylelikle Volkswagen Taos hakkında sizlere çok daha geniş kapsamlı bilgiler sunabileceğiz. Bakalım Taos sınıfında başarılı olabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.