Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen KontrolMatik Teknoloji Lityum Demir Fosfat Batarya Fabrikası temel atma törenine katıldı.

Kontrolmatik Teknoloji’nin 100 dönüm arazi üzerinde hayata geçireceği Lityum Demir Fosfat Hücre ve Batarya Fabrikası ile yerli üretimde dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, fabrikanın enerji depolama çözümlerine yönelik ithalatın azaltılmasına da katkı sağlaması amaçlanıyor.



Bakan Varank, burada yaptığı konuşmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak katılmaya özel önem verdiği organizasyonlar arasında, Türkiye’nin dört bir yanında üretimin, istihdamın ve ihracatın dinamosu olan fabrikaların temel atma ve açılış törenleri olduğunu dile getirerek, “Çünkü buralarda, emekçilerimizin, müteşebbislerimizin, yatırımcılarımızın heyecanına bizzat şahit oluyoruz. Böylece biz de kendi yöntemimizle enerji depoluyor, millete hizmet yolunda daha çok motive oluyoruz. Üstelik bir de bu yatırım Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuzu yansıtan yüksek teknolojili bir alandaysa inanın heyecanımız katlanıyor” dedi.