Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına getirilen Cahit Turhan, Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı  konuşmada, Bakanlığın ülke insanının hayatını kolaylaştırmada, günlük hayatında,  seyahatinde ve haberleşmesinde erişilebilir ve ulaşılabilir olması konusunda  büyük projelere imza attığını söyledi.

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanlığı döneminde başlattığı projelerin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  liderliğinde yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Turhan, "Ben de  30 yıl bu bakanlığa bağlı Karayolları Genel Müdürlüğünde görev yaptım. 2 yıllık  bir ayrılıktan sonra yuvaya tekrar döndüm. Bundan sonra yine ulaştırma ailesiyle  ülkemize daha güzel hizmetler vermeye gayret edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle "bu işin aşk, şevk, gönül ve sevgi  işi" olduğunu vurgulayan Turhan, kendilerinin de onun gösterdiği 2023, 2053, 2071  hedeflerine ülkeyi hazırlamak için her alanda hizmetlerin temelini  oluşturacaklarını dile getirdi.

Turhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği hedeflere ulaşmak için  daha büyük projeleri, yeni bir anlayışla insanların hizmetine daha hızlı sunmak  için gayret edeceklerini, aşkla ve şevkle çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Aldıkları bu bayrağı, maksadına, menzile ulaştırmak için gayret  göstereceklerinin altını çizen Turhan, millete ve ülkeye daha güzel, faydalı  hizmetler yapılması temennisinde bulundu.

Turhan, Tekirdağ-Çorlu'daki tren kazasına da değinerek, şöyle konuştu:

"Ulaştırma sektöründe bu tür kazalar zaman zaman oluyor. Biz, gerek  tesisle gerek araçlarla gerekse de kullanıcılarla kuralları belirleyen Bakanlık  olarak bu konuda yapılması gerekenleri yapacağız. Hizmet altyapısını yapmak  yetmiyor, bu hizmetin kullanılması esnasındaki işletim kurallarını yapmak da  hizmeti yapmak kadar önemli."

"Ulaştırma ailesi olarak bayrağı daha da yukarılara taşıdık"

Arslan da AK Parti hükümetleri döneminde 16 yıldır ülkenin erişim ve  ulaşımıyla ilgili çok şey yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek,  vatandaşların da ülkenin ulaşım ve erişiminden yararlanan uluslararası  taşımacıların da bunu bildiğini söyledi.

16 yılda bakanlık olarak 474 milyar liralık yatırım yaptıklarını  vurgulayan Arslan, "25,5 ay önce Başbakan Binali Yıldırım'dan bakanlık görevini  devralırken, 'Biz ekip arkadaşlarımızla gecemizi gündüzümüze katarak bu bayrağı  daha yukarılara taşıyacağız.' demiştik. 240 bin kişilik ulaştırma ailesi olarak  bayrağı daha da yukarılara taşıdık." diye konuştu.

Bakanlığı döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Arslan,  İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de resmen hizmete alınacağını, Kanal  İstanbul ile ilgili sahada çalışmaları son aşamaya getirdiklerini, sondajları  yaptıklarını, güzergahı belirlediklerini, ÇED sürecini başlattıklarını ve finans  yöntemiyle ilgili bu sene "Vira bismillah" denilebilecek aşamaya getirdiklerini  bildirdi.

Tekirdağ Çorlu'da istenmeyen bir tren kazası yaşandığını anımsatan  Arslan, olayla ilgili her türlü adli ve idari soruşturmanın yapıldığını söyledi.

Arslan, herhangi bir hata, aksaklık olmasın diye her zaman  çalışmaların yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Belirli periyotlarla yapılan çalışmalar var. Dar süreli, uzun ve orta   vadeli periyotlarla yapılan çalışmalar var. Bu çalışmalar, herhangi bir  atlamanın, eksikliğin olmadığı yönündedir. Bu, adli ve idari soruşturmalarla  kesinlik kazanacaktır fakat o gün kriz merkezinde açıklama yapılırken, uzun  soluklu kontrolün nisan ayında yapıldığı ifade edildi. Nisandan bu yana hiçbir  şey yapılmadı mı? Hayır, 6 aylık, 1 yıllık kontroller var. Özellikle geometrik  ölçülerle ilgili gereği yapılmıştır. Aylık, 15 günlük, haftalık kontrollerin de  yapıldığını, belgelendiğini vurgulamak isterim."

Konuşmaların ardından Cahit Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı  görevini Arslan'dan devraldı.