Alman üretici BMW tarafından bazı otomobillerinde kullanılan ConnectedDrive özelliğinin kullanımı kısıtlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan bir karara göre artık bu hizmetin tüm özellikleri kullanılamayacak.


BMW tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:


Değerli Müşterimiz,
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (“BTK”) 2018/DK-YED/27 sayılı kararı uyarınca araçlarda katma değerli hizmet sunumuna imkân sağlayan haberleşme sistemlerinde kullanılan SIM kartların ülkemizde mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş̧ işletmecilerden temin edilmesi veya söz konusu işletmeciler tarafından kontrol edilebilecek şekilde programlanabilir olması, ayrıca kullanılacak sunucuların Türkiye’de bulundurulması gerekmektedir. Bu kapsamda sunulan bu hizmetlerin durdurulması zorunluluğu doğmuştur.

BMW ConnectedDrive katma değerli hizmetlerimizin satışları 26.06.2019 tarihi itibarıyla sonlandırılmıştır. BTK kararında öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi, kapsamlı teknik çalışmalarının yapılmasını gerektirdiği için; BMW ConnectedDrive Genel Hizmet Şart ve Koşulları kapsamında zorunlu olarak tüm ConnectedDrive hizmetlerimiz 30.06.2019 tarihi itibarıyla sonlandırılacaktır.