Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, çok sayıda ünlüyle ilgili olarak duygularını kaleme aldığı Facebook"taki sayfasında Türkan Saylan"a yapılanlara karşı sessiz kaldığını düşündüğü Sezen Aksu"ya mektup yazdı
Say, “Aksu tek sorum var, daha ne kadar sessiz kalacaksın? Türkan Hoca"yı o halde görünce için acımadı mı? Masum değiliz hiçbirimiz, haydi alana... Şimdi inandır gerçekten senin sen olduğuna. Çok ihtiyaç var kadın sana...” dedi.Say"ın bu sözlerine üzülen Aksu, dün akşam Saylan"ın konuk olduğu Uğur Dündar"la Star Haber"e telefonla bağlandı ve şunları ifade etti:

“Benim hayatımda çok önemli olan bir projede birlikte çalıştık. Ülkenin geleceğine hizmet eden bir akademisyen ve üstelik annemi tedavi etmiş bir dost olarak onu hayatımda koyduğum yeri çok iyi biliyor. Hepimiz karanlıktan aydınlığa çıkmak istiyoruz. Yargının oluşan bilgi kirliliğine bir an olsun çözüm üretilmesi gerektiğine inanıyorum. Türkiye"nin vicdanına güveniyorum, hukukun layıkıyla işleyeceğine de inanıyorum. Türkan Hoca"nın vicdanlı bir asker olarak emrindeyim.”

Aksu"nun sözlerinden dolayı duygulanan Saylan da “Onun verdiği konserler sayesinde 700 kız çocuğu okuyor. Onlar Sezen"in kızları...” dedi.

Müjde Ar'Da Türkan Saylan'a sahip çıkmayı ihmal etmedi

Müjde Ar: Türkan Saylan"ı da Köşk"e çağırıp özür dileyin

Müjde Ar, Ergenekon Operasyonu kapsamında hasta yatağında sorgulanan Türkan Saylan"dan hükümetin özür dilemesini istedi

Önceki akşam NTV"de Çiğdem Anad, Pınar Kür ve Aysun Kayacı ile birlikte sunduğu “Haydi Gel Bizimle Ol” isimli programda Kenan Evren"in Çankaya Köşkü"nde ağırlanmasını örnek gösteren Ar, şöyle dedi:

“Bu nasıl hoyratlık?”

“15 gün önce Kenan Evren Köşk"te ağırlandı. Diyorum ki, bu ayıptan kurtulmak için onu da Köşk"te ağırlayın, Türkan Hanım"ı darbeci olduğu için değil ama özür dilemek için Köşk"e çağırsınlar. Biz 12 Eylül"ü yargıladık mı? Hayır, ki bunun bedelini de hâlâ ödüyoruz. O zaman nerede bunun inandırıcılığı?”
Saylan"ın verdiği mücadelenin belli çevreleri rahatsız ettiğine vurgu yapan Ar, şöyle devam etti: “Somut olarak gördüğüm şey Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği"nin sunduğu hayat, kız çocukları için sunduğu gelecek belli çevreleri rahatsız ediyor. Çünkü bunlar çocukların mollalar tarafından medreselerde okutulmasını istiyor. Hele kızlar hiç okutulmasın istiyorlar. Türkan Hanım"ın o hali içimi yardı, bu nasıl bir hoyratlık?
Toplumun bu kadar geniş kesiminin kucakladığı böyle bir derneğin kurucusu kadının hasta yatağının başında yedi saat dosya karıştırılmasının ayıbını ömrüm boyunca taşıyacağım.

Çağdaş Yaşamı gözden düşürmek için onu da Ergenekon sepetine koydular, bunu her kesimden insan görüyor. Türkan Hanım için elbette söylemiyorum ama suçlu bile olsa bir insana saygı göstermeyi bilelim.” (Milliyet)