Amerikan Fox News'te yayınlanan bir programa katılan Kudlow, ABD ile  Çin arasında devam eden ticaret anlaşması müzakerelerini değerlendirdi.

İki ülke yetkilileri arasındaki görüşme trafiğinin sürdüğünü belirten  Kudlow, "Japonya'daki G20 Zirvesi'nde iki devlet başkanı kuvvetle muhtemel bir  araya gelecekler." dedi.

Çin tarafından özellikle zorunlu teknoloji transferi ve fikri mülkiyet  hakları konularında belli bir noktaya gelmesini umduklarını söyleyen Kudlow,  "Tamamen tatmin olacağımız noktaya varana kadar bu hataları düzeltecek güçlü bir  anlaşmaya ulaşmalıyız." değerlendirmesini yaptı.

Trump ile Şi'nin görüşmesi beklenen söz konusu G20 Zirvesi,  Japonya'nın Osaka kentinde 28-29 Haziran 2019'da gerçekleştirilecek.

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret müzakerelerinde son olarak  cuma günü Beyaz Saray'da görüşmeler gerçekleştirilmiş ancak bir sonuca  ulaşılamadan taraflar ayrılmıştı.

ABD Başkanı Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Geçtiğimiz iki gün  boyunca iki ülke arasındaki ticaret ilişkisinin durumu hakkında samimi ve yapıcı  görüşmeler yapıldı. Şi Cinping ile aramdaki ilişki oldukça güçlü. Geleceğe  yönelik görüşmeler devam edecek. Bu arada, ABD gelecekteki müzakerelere bağlı  olarak uyguladığı yaptırımları kaldırabilir, belki de hiç kaldırmaz." ifadelerini  kullanmıştı.

ABD, Çin heyeti ile yapılan görüşmelerde çok az ilerleme  kaydedilmesini gerekçe göstererek, 200 milyar dolarlık Çin ürünlerine yüzde 10  olarak uygulanan gümrük vergisini yüzde 25'e yükselttiğini duyurmuştu.