Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünya genelinde süregelen Covid-19 salgını ve küresel çip sıkıntısı yüzünden çoğu firma kötü etkilendi. Bu firmalar arasında büyük isimler de yer alıyor. Japon üretici Toyota da üretim sıkıntısı yaşayan şirketler arasında yerini aldı.

Akıllı telefonlardan tabletlere çoğu üründe küresel çip sıkıntısı yaşanıyor. Bu nedenle çoğu marka üretime ara veriyor ya da planladığı vakitte ürünlerini tedarik edemiyor. Covid-19 salgınının da çok büyük etkisinin olduğu bu üretim problemlerindeki aksama yakın zamanda çözüleceğe benzemiyor.



Japon üretici Toyota, yarı iletken çip tedarik problemi yüzünden bazı pazarlarda üretimi azaltıyor. Malezya ve Vietnam'ın da dahil olduğu Güneydoğu Asya ülkelerinde artan vakalar yüzünden üretim bantları olumsuz şekilde etkilendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Toyota "çip tedariki ve salgının olumsuz etkileri nedeniyle, 2021 mali yıl kapsamında küresel araç üretim hedefini 300 bin düşüreceğini" duyurdu. Şirket şimdi üretmeyi planladığı araç sayısında düşüş yaptı. Daha önce 9,3 milyon araç üretimi planlayan şirket şimdi bu sayıyı 9 milyona çekti.

Buna göre şirket 540 bin yerine 470 bin, gelecek ay ise 880 bin yerine 550 bin araç imal edilecek. Japon firma gidişatın belirsiz olduğunu ve şirketin konuyla ilgili önünü görmediğini duyurdu.