Toplu Konut İdaresi (TOKİ) geliri dar veya orta düzeyde olan ailelere büyük katkı da bulunuyor. TOKİ bu zamana kadar birçok ailenin yüzünü güldürdü diyebiliriz. Yaklaşık  524.698 konut inşa edilip sahiplerine teslim edildi. Peki sizlerde bir ev sahibi olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Şartları neler? merak ettikleriniz ve daha fazlası haberimizde



 

TOKİ Başvurusu nasıl yapılır?



 

Yukarıda görmüş olduğunuz linke tıklayarak başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Toki başvurusu için gereken şartlar


Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;



 başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

Başvuru için gereken belgeler

Başvuru sahipleri,

İbraz edeceklerdir.

Kura çekilişi

Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.



Sözleşme imzalama aşamasında ibraz edilecek belgeler

Gerekli görüldüğünde ek belge istenebilecektir.

Kategoride evrak ibraz ederek hak sahibi olanlardan toplu konut fonunda Şehit aileleri, Harp ve Vazife malulleri ile dul ve yetimlere açılacak faizsiz konut kredisinden yararlanmak istemesi durumunda sözleşme imzalama işlemleri

Oturma koşulu ve devir işlemleri

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.
Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup,   alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.