Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin 5 ayrı tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna nazaran, Tayvan, Vietnam ve Sri Lanka menşeli bisikletlerde kullanılan kauçuktan yeni dış ve iç lastikler ile dış ve iç lastikleri ihtiva eden bisiklet tekerleklerine (jantı hariç) yönelik uygulanan dampinge karşı tedbirin yürürlükten kalkması halinde dampingin ve zararın devam etmesinin veya gene meydana gelmesinin beklenen olduğu ve bir son gözen geçirme soruşturması açılmasını haklı kılacak informasyon, evrak ve kanıtların mevcut bulunmuş olduğu anlaşıldı.

İthalatta Haksız Rekabeti Kıymetlendirme Şurası, 3 ülke menşeli önlem mevzusu eserlere yönelik kati gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verdi.

Tayvan ve Vietnam menşeli motosikletlerde kullanılan kelam mevzusu lastikler ve tekerleklere (jantlar hariç) yönelik de sonuncu gözden geçirme soruşturması açılması kararlaştırıldı.

Çin ve Rusya menşeli “demir veya çelikten halatlar ve kablolar (kapalı halatlar dahil)” eseri de son olarak gözen geçirme soruşturması oluşturulan eserler ortasında yer aldı.

Vietnam menşeli “Ötekiler” ve “Paslanmaz çelikten olanlar” biçiminde sınıflandırılan çelik borulara ilişik dampinge karşı önlem uygulanmasına karar verildi.

Öte taraftan, bu senenin birinci yarısında yürürlük mühleti dolan ve 2022’nin birinci yarısında yürürlük mühleti dolacak dampinge karşı tedbirler de diye deklare edildi.

Bakanlığın, Etrafın Korunması Tarafınca Denetim Altında Tutulan Atıkların İthalat Kontrolü Bildirimi’nde Değişim Yapılmasına Dair Bildiri’yi de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna nazaran, etrafın korunması istikametinden uygunluk kontrolüne ilişik yöntem ve temelleri düzenleyen ve Türkiye gümrük bölgesine girecek atıkların denetim süreçlerini kapsayan bildirimin kapsamına, plastiklerin döküntü, kalıntı ve hurdalarından “etilen polimerlerinden olanlar” da eklendi.