Elektrikli otomobiller konusunda öncü şirket Tesla,  Model S “Plaid” prototipinin sınırlarını denemek için Nürburgring’de yaptığı test sürüşlerinde kameralara yakalandı.

Tesla, Nürburgring’de yaptığı testler ile Porsche Taycan tarafından ele geçirilen 7 dakika 42 saniyelik pist rekorunu ele geçirmek istiyor. Tamamen elektrikli bir otomobil olan Porsche Taycan geçtiğimiz günlerde Nürburgring’de bir rekor elde ederek gündeme gelmişti.

Otomobil dünyası tarafından oldukça ilgi çeken bu duruma sessiz kalmak istemeyen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model S “Plaid” prototipinin sınırlarını zorlamak ve pistin rekorunu ele geçirmek için yeniden test sürüşlerine başladı. Elon Musk tarafından yapılan açıklamalarda aslında daha önceden Nürburgring’de yapılan test sürüşlerinde Model S “Plaid” prototipinin 7 dakika 20 saniyede pisti tamamladığı belirtildi. Fakat resmi olarak pistin rekoru şuan için Porsche Taycan’da bulunuyor. Musk resmi rekoru ele geçirebilmek ve yeni rekoru 7 dakika 5 saniyeye taşıyabilmek için Model S “Plaid” prototipinin Nürburgring’de test sürüşlerine başladığını aktardı. Yapılan test sürüşlerinde özellikle iki aracın kullanılması dikkat çekerken, rekoru ele geçirmek için şirket tarafından kullanılan özel Model S’in 2020 yılında satışa sunulacağı belirtildi.