Kamu bankaları tarafından verilmeye başlanan 6 ay ödemesiz temel ihtiyaç kredisi başvuruları alınmaya devam ediyor. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların merak ettikleri soruların başında başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı ve başvurunun kaç gün süre içerisinde sonuçlanacağı merak ediliyor. Başvuru işlemleri Mobil bankacılık ve internet bankacılığı aracılığı ile gerçekleştirildikten sonra kısa bir süre içerisinde değerlendirme sonucu kredi başvurusunda bulunan kişiye iletiliyor. Peki 10.000 TL kredinin geri ödeme şartları neler? 

VAKIFBANK TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ ÖZELLİKLERİ

10.000 TL’ye kadar,

6 ayı ödemesiz olacak şekilde, 36 aya kadar vadeli,

Aylık eşit taksitli,

Aylık %0,49 faiz oranına sahip olacaktır.



Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyasından hane halkı geliri 5.000 TL ve altında olan bireysel müşteriler faydalanabilecektir.

6 ay ödemesiz Temel İhtiyaç Kredisi başvurusu nasıl yapılır, ne zaman sonuçlanır Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası Temel İhtiyaç kredisi başvuru ekranları



ZİRAAT BANKASI TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ ÖZELLİKLERİ

İnternet şube veya Ziraat mobil uygulamamızdan Başvurular-Başvuru Takip-Ürün Başvuruları ekranı aracılığı ile kredinizi her zaman kullanabilirsiniz.

Bankkartınız ve kart şifreniz varsa https://bireysel.ziraatbank.com.tr(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır) adresinden ya da Ziraat Mobil uygulamamızdan "Hemen Başvur" seçeneği ile parolanızı oluşturabilir, Başvurular-Başvuru Takip-Ürün Başvuruları ekranı aracılığı ile kredinizi her zaman kullanabilirsiniz.

Bankkartınız ve kart şifreniz yoksa kredinizi kullanmak için Bankkartınız ve kart şifreniz yoksa kredinizi kullanmak içintıklayınız(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır).

Kredinizi ATM'lerimizden Bankkartınızla veya Bankkartınız yoksa "Kartsız İşlemler-Diğer İşlemler-İhtiyaç Destek Kredi Ödemesi" seçeneğinden dilediğiniz zaman alabilirsiniz.

6 ay ödemesiz Temel İhtiyaç Kredisi başvurusu nasıl yapılır, ne zaman sonuçlanır Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası Temel İhtiyaç kredisi başvuru ekranları

KREDİ BAŞVURUSU HANGİ EKRAN ÜZERİNDEN TAKİP EDİLECEK?

Kredi Başvurunuzun güncel durumunu Internet Şube, Ziraat Mobil uygulaması ve https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/ihtiyac-destek-kredisi-kullandirim(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır) adresinden takip edebiliriniz.



TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ VADE, TAKSİT TUTARI VE GERİ ÖDENECEK TOPLAM RAKAM?

Temel İhtiyaç Kredisi kapsamında 10.000 TL kredi kullanan vatandaşlar krediye hak kazandıkları takdirde ilk 6 ay içerisinde ödeme yapmayacak. Sonraki 30 ay boyunca 376 TL taksitler halinde ödeme yapacak. 7.500 TL kredi kullanan vatandaşlar ise 6 ay ödemesiz geçen sürecin ardından 30 ay boyunca 282 TL ödeme yapacak. 5 bin TL kredi hakkı kazanan vatandaşlar ise 6 ay sürecek olan ödemesiz dönemin ardından 188 TL ödeyecek. 3.000 TL almaya hak kazanan vatandaşlar ise aylık 113 lira taksit ödemesi yapacak.