Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın'ın, yaşanan tren kazaları nedeniyle umredönüşü görevden alınacağı ileri sürüldü. Görevden alınacak bir diğer ismin ise, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt olduğu ifade edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; birbiri ardına yaşanan tren kazaları ve İstanbul Havalimanı'ndaki gecikmenin faturası Ulaştırma Bakanlığındaki 4 üst düzey bürokrata kesildi.

ÇORLU VE ANKARA'DAKİ KAZALAR

Başta 2004 yılındaki hızlandırılmış tren kazası olmak üzere son dönemde sürekli tren kazalarıyla sarsılan Türkiye, geçen yıl biri Çorlu diğeri Ankara'da olmak üzere iki büyük tren kazasına sahne oldu. 8 Temmuz 2018'de 24 kişinin öldüğü Çorlu kazası altyapı eksikliğinden, hemen 5 ay sonra 13 Aralık 2018'de 9 kişinin öldüğü Ankara kazası da sinyalizasyon eksikliğinden kaynaklanmıştı. TCDD İşletmeler Genel Müdürü İsa Apaydın'ın bu iki büyük kaza nedeniyle görevine son verileceği ileri sürülüyor.

KARS TRENİNDE YAŞANAN SORUNLAR

TCDD'deki ikinci büyük bürokrat operasyonu için adı geçen TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt'un ise kurum içerisinde genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarıyla yaşanan anlaşmazlıklar ile son dönemde popüler hale gelen Kars treninde yaşanan bilet sorunları nedeniyle görevden alınacağı konuşuluyor.