atv'de Kenan Işık'ın sunduğu 'Dünya Bir Oyun Sahnesi' programının konukları Güneşi Gördüm Filminin yönetmeni ve senaristi Mahsun Kırmızıgül ile filmin oyuncularından Demet Evgar, Erol Demiröz, Nurseli İdiz ve Ali Sürmeli oldu.

Tiyatroda bu yıl 28. yılı olduğunu hatırlatan Nurseli İdiz, 'Güneşi Gördüm' filminde kendisine rol veren Mahsun Kırmızıgül'ü övdü. "Hiç böyle bir senaryo toplantısı yaptığımı hayatımda hatırlamıyorum" diyen İdiz, Kırmızıgül ile ilk konuşmalarında yaşadıkları komik bir anıyı izleyenlerle paylaştı:

"Bir telefon geldi bana. Ben de o sırada Trakya'da memleketimdeydim. 'Abla ben Mahsun' dedi. Konuşma sesi çok farklı. 'Saçmalama be' dedim kapattım. Biraz sonra yine aradı. 'Siz kimsiniz?' dedim. 'Abla valla ben Mahsun. Sana bir film teklif edecektim' dedi. İnanmadım."

HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIK

Mahsun Kırmızıgül ile karşılıklı görüşmek üzere yapım şirketine gittiği günü anlatan İdiz, "Makyajlar yapmışım, şık şıkırdım giyinmişim, yazın dinlenmenin getirdiği şey içerisinde. Dedim ki 'Versene senaryoyu bir okuyayım' dedim. 'Abla daha bitmedi' dedi. 'Sen ver bi tretmanı okuyayım' dedim. 'Yok ben anlatayım istersen kısaca' dedi ve anlatmaya başladı. O ağlıyor, ben ağlıyorum, etrafımızdakiler ağlıyor hüngür hüngür. Ne üst baş, ne saç makyaj kaldı" diye konuştu.

Bunca yıllık sanat hayatında böylesine etkilenerek içinde olmak istediği çok az proje ile karşılaştığını vurgulayan Nurseli İdiz,"Çünkü o kadar doğru, o kadar yalın ve o kadar saf bir öykü ki kendisi gibi aynen, beni çok etkiledi. Arkadan geçen kadın bile olsa bu filmde olmaktan çok hoşlanırdım. O da bana çok güzel bir rol verdi. Ben de çok severek oynadım" dedi.

GİZLİ BİRİ Mİ VAR?

Mahsun'un hayatında çok önemli bir yeri olduğunu ve kendisine çok değer verdiğini belirten Nurseli İdiz, "Akademiden konservatuardan mezun bir insan. Sinemayı da çok iyi bildiğini görüyorsunuz. Vardır bazı yönetmenler gelir görüntü yönetmeni onun yanında filmi çeker, o da bir takım fikirlerini söyler. Mahsun öyle değil" ifadesini kullandı.

İdiz, tiyatro turnesinde bir arkadaşının "Kim var bu adamın arkasında?" diye sorduğunu ve 'Kimse yok valla" demesine rağmen ısrarla "Sen bilmiyorsundur, birileri vardır onu gizlice çeken" şeklinde yorumlar yaptığını, kendisinin de "Yok başından beri içindeyim. Adım adım herşeyi biliyorum" dediğini anlattı. (Televizyon Gazetesi)