Hülya Koçyiğit'in torunu Neslişah Alkoçlar, bir türlü ehliyet sınavı için parayla kadın tuttu

Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit'in torunu Neslişah Alkoçlar, bir türlü geçemediği ehliyet sınavına, parayla tuttuğu kadını soktu. Şırnak'ta yaşayan kadının eşi ihbarda bulununca olay ortaya çıktı. Neslişah Alkoçlar "resmi evrakta sahtecilik" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza, 5 yıl denetimli serbestliğe dönüştürüldü.

KARISINI İHBAR ETTİ

İddiaya göre, Neslişah Alkoçlar birkaç kez girdiği halde ehliyet sınavını geçemedi. Bunun üzerine simsarlara başvuran Alkoçlar, İstanbul'da yaşamasına rağmen Şırnak'taki bir sürücü kursuna kayıt yaptırdı. Simsarlar da, Neslişah Alkoçlar'ın yerine sınava girmesi için Şırnak'ta hemşirelik yapan Munise Erdem Şiğva'yı ayarladı. Ancak Ömer Şiğva, eşinin ehliyet simsarlarıyla ilişkisi olduğunu ve daha önce de başkalarının yerine sınava girdiğini fark etti. Şiğva, son işinde karısını ihbar etti. Şırnak'taki bir ilköğretim okulunda Neslişah Alkoçlar'ın yerine sınava giren Şiğva suçüstü yakalandı. Şiğva'nın üzerinden Neslişah Alkoçlar adına düzenlenmiş ancak üzerinde kendi fotoğrafı bulunan sınav giriş belgesi ile Neslişah Alkoçlar'ın kimliği çıktı.

Nesrişah Alkoçlar

Foto galeri için tıklayın


ÖNCE "ARKADAŞIM" DEDİ, SONRA TANIMADIĞINI SÖYLEDİ

Şırnak İlçe Polis Merkezi'nde suçunu itiraf eden Şiğva, "Pişmanım. Neslişah Alkoçlar benim arkadaşımdır. Öğrenci olduğu için buraya gelemedi. Ben de onun yerine sınava girdim. Herhangi bir maddi kazancım olmadı. Sadece arkadaşıma iyilik yapmak amacıyla hareket ettim" dedi. Munise Erdem Şiğva, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkartılınca ifadesini değiştirdi ve Neslişah Alkoçlar'ı tanımadığını söyledi. Şiğva, "Sürücü kursunda çalışan arkadaşım bana benzeyen bir arkadaşının olduğunu söyledi, onun yerine motorlu taşıtlar sürücü sınavına girip giremeyeceğimi sordu. Israr edince, kıramayarak sınava girmeyi kabul ettim" ifadesini kullandı.

'HERKES HATA YAPAR'

Bunun üzerine, Neslişah Alkoçlar ve Munise Erdem Şiğva hakkında, Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla dava açıldı. Alkoçlar duruşmalara katılmazken, avukatı Abdulkadir Ulaş ilginç bir savunma yaptı. Ulaş, giriş belgesindeki fotoğrafların farklılığının rahatlıkla anlaşılabileceğini belirterek sahtecilik suçunun oluşmadığını savundu. Neslişah Alkoçlar'ın iyi eğitim almış bir kişi olduğunu ve herkesin hayatında basit hatalar yapabileceğini vurgulayan Ulaş, "Takdir mahkemenindir" dedi. Hâkim Hakan Şeker, "resmi belgede sahtecilik" suçunun sabit olması nedeniyle sanıklara önce 2 yıl hapis cezası verdi. Ardından sanıkların geçmişleri ve cezanın üzerlerinde bırakacağı etkiyi göz önünde bulundurarak cezanın 1 yıl 8 aya indirilmesini kararlaştırdı. Hapis kararı 5 yıl denetimli serbestliğe dönüştürüldü.

GEÇEN AY BOŞANMIŞTI

Alkoçlar Otelleri'nin sahipleri Gülşah-Ender Alkoçlar çiftinin kızı olan Neslişah Alkoçlar, Turcas Petrol ve PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy'la bir yıl önce görkemli bir düğünle evlenmişti. Ancak bu evlilik uzun sürmemiş, genç çift temmuz ayının sonunda tek celsede boşanmıştı. İstanbul gecelerinde sık sık anneannesi Hülya Koçyiğit'le boy gösteren Neslişah Alkoçlar, zaman zaman fotomodellik yapıyordu.

Vatan