BUNDAN 30 yıl kadar önce bir minibüsü VIP'e çevirerek faaliyete geçen Ertex Otomotiv'in ikinci kuşak yöneticilerinden Salih Malkoç "Kısa sürede yüzde 100 yerli tasarımlarımızla VIP'te dünya markası olduk” dedi.

ORTALAMA 1.5 AYDA…

Kişisel tercihlere göre verilen siparişleri yetiştirebilmek için 3 vardiya ile tam kapasite çalıştıklarına dikkat çeken Salih Malkoç açıklamasının devamında “Bir aracın yapımı ortalama 1,5 ay sürüyor. Yılda yaklaşık 200 aracı VIP'e çeviriyoruz ve tasarladığımız her iki araçtan birini sipariş kapsamında ihraç ediyoruz” dedi.

'SATIŞLARI İKİYE KATLADIK'

Fransa, Almanya Hollanda gibi AB ülkelerinin yanı sıra Azerbaycan, Dubai, Katar ve Suudi Arabistan'dan ciddi talep aldıklarını ifade eden Malkoç “Bu yılın ilk 6 ayında satışları ikiye katlayarak 47 araç ihracı gerçekleştirdik. Yaptığımız tasarımlar, Türkiye'ye büyük katma değer artışı ve döviz girdisi sağlıyor. Almanya'dan gelen araçları VIP tasarımına çevirip, 3 katı değer kazandırarak ihraç ediyoruz” dedi.

ORTA DOĞU'DAN LİMUZİNE İLGİ

Orta Doğu ülkelerinin daha çok limuzin modellerine talip olduğunu kaydeden Malkoç şunları kaydetti: “Limuzin modeli, Ertex Otomotiv'in dünyada ilk defa minibüsleri uzatıp, VIP limuzin haline getirmesi ile geliştirildi. Limuzin modelinde araç uzatılarak daha geniş ve konforlu kullanım alanı sağlıyoruz. Bu modelimiz Orta Doğu ülkelerindeki müşterilerimizden yoğun ilgi görüyor. Avrupa ülkelerindeki müşterilerimiz ise daha çok Business Edition modelimize ilgi gösteriyor.”

YÜZDE 20'LİK BÜYÜME ORANI

Salih Malkoç, yılda yüzde 20 büyüme kaydettiklerini de aktararak "Bu, yıllık araç kapasitemizin yüzde 20 artması anlamına geliyor. Yıllık 15 milyon Euro olan ciromuzun yüzde 40'ını ihracat oluşturuyor. Yılda ortalama 150 - 200 araç üretiyoruz. Türkiye'den de ciddi talep alıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.