Son zamanlarda kripto para piyasasına yeni soluklar kazandıran Shiba Inu (Shiba Token), coin geleceği açısından değerlendirildiğinde büyük ümitler beslenen para birimleri arasında yer alıyor. Kripto piyasasını anlık olarak yaptığı dalgalanmalar ile meşgul eden ve piyasanın merak uyandırıcı kripto para birimi olan Shiba Coin tam olarak nedir? Shiba Coin geleceği nasıl şekillenebilir? Bu soruları farklı başlıklar ile alalım.

Shiba Coin (Shiba Inu) Nedir?

Meme coinler, kripto para piyasasında trend yaratan birçok örnek ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardılar. Bu kripto paraların birçok başarılı örneği olduğunu daha önce gördük. Tabii bunlardan ilki hepimizin de bildiği gibi Doge Coin olmuştur. Shiba’nın da bu konuyla yakından ilgilendiğini söyleyebiliriz.

Shiba Coin, aslında ismini Japon bir köpek türünden almakta olan, merkezi olmayan blok zinciri sistemidir. Kripto dünyasında bu şekilde başarılı olan meme coin pek fazla olmadığından bu durum biraz komik görünebilir. Ancak Shib coin, şu anda kripto para piyasalarına tüm başarısı ile giriş yapmış ve kripto paralarda kendini kanıtlamış birimler arasındadır. Gücünü özellikle kendine has takipçilerinden yani kendi topluluğundan alır.

Bu kripto para birimi ilk başlarda “Doge Killer” olarak piyasaya çıkmış ve Doge Coin projesine karşı geliştirilmiş bir meme projesiydi. İşin başlangıcında diğer meme projeleri gibi herhangi bir amaçları veya izleyecekleri kesin bir yol haritasına sahip değillerdi. Sadece öylesine ortaya atılmış ve mizahi yönü fazla olan bir coin olarak bu yola başlandı. Bu süreçte coin yatırımcılarının neye paralarını yatırdıklarına dair herhangi bir fikirleri yoktu. Ancak sonradan Shiba Coin tüm planlarını hazırladı ve ürünlerini piyasaya sürdü. Böyle bir hamleyi hiç kimse beklemiyordu ve piyasa geçici süreliğine bir şok yaşadı.

Ethereum ERC20 tabanında yer alan Shica Coin kurucuları tarafından yüksek miktarda kripto para, Ethereum ağının kurucularından olan Vitalik Buterin cüzdanına gönderilmiştir ve gönderilmeye de devam ediliyor. Buterin ise gönderilen bu kripto paraları hayır işlerine harcamayı tercih ediyor. Buterin’in son olarak Hindistan’a korona salgını dolayısıyla 1 milyar dolar değerinde Shib coin desteğinde bulunduğunu biliyoruz. Ancak bu kripto paraların satılmasıyla birlikte Shib coinin değerinin düşmesi sonucunda, Buterin elinde olan ve 7 milyar dolar değeri sahip olan kripto paraları yaktı. Böylece Shib coin %40 oranında değerlenip, sonrasında daha stabil seviyelerde tutunarak yoluna devam etti.

Shiba Coin Kurucuları Kimdir?

Shiba Coin projesinin kurucusu, diğer birçok meme proje kurucusu gibi anonim bir kişi olarak kalmayı tercih etmiştir.  Shiba, kripto para dünyasında “Ryoshi” olarak bilinin bir kişi tarafından kurulmuştur. Kişi hakkında detaylı bilgiye şu ana kadar hiç kimse ulaşamamıştır.

Shiba Coin Piyasa Değeri

Shib’in günümüze kadar en yüksek fiyatı, 0.00004442$ olarak 24 Ekim 2021 tarihinde kayıtlara geçmiştir. Güncel olarak Shiba coin kaç arza sahiptir diye sorulacak olursa, bunun cevabı toplamda 549.063.000.000.000 Shib coindir.

Shiba coinin piyasa değeri 22 Ocak 2022 itibariyle 143.125.045.998 TL olarak belirtilebilir. Şu anda 0.002609 TL değerinde olan Shiba, %22 civarında bir düşüş eğrisi içerisinde yer alıyor. Shiba Coin, işlem hacmi olarak tüm kripto para birimleri arasında ilk 20 arasına her zaman girmektedir.

Shiba Nereden Alınır?

Shiba coin, yayınlandığı ilk günden itibaren birçok kripto para piyasasında listelenmiştir. Bunların başında Binance, Coinbase, Okex, Huobi, Gate.io gibi dünya çapında borsalar yer almaktadır. Bunun dışında daha küçük çaplı birçok global borsada da Shiba listelenmektedir.

Aynı zamanda Shiba Coin ülkemizde bulunan BTCTurk ve Paribu gibi yerli borsalarda da listelenmiş ve güvenli bir şekilde alım satım yapılabilen coinler arasında yer almaktadır. Bu borsaların “Nasıl Yapılır ?” kısımlarından bu kripto para birimlerinin nasıl alınabileceğine dair bilgilere ulaşılabilir.

Shiba Coin Geleceği Nasıl Olur?

Meme projelerinin bu şekilde blok zincirinde popüler olmalarının başlıca sebeplerinden birisi Doge Coin ve tabii ki Elon Musk olmuştur. Bu akımdan sonra hızlı bir şekilde yükselişe geçen meme projeleri arasından farklılıkları ve kendine özgü tarzı ve topluluklara sahip olan Shiba Coin başarılı bir şekilde sıyrılarak, kripto dünyasının sayılı projeleri arasında yer almayı başarmıştır. Shiba coin geleceği de bu yüzden çok açık gibi görülüyor.

Shiba Coin’in en büyük rakibi Elon tarafından desteklenen Doge olsa da geçmişte birçok defa Shiba’nın topluluk desteğinin çok daha iyi olduğu ve gelecekte çok daha başarılı işler yapabileceği ispatlanmıştır.

Kaynak: https://www.hepkredi.com/shiba-coin-gelecegi-yorumlar/