Türkan Şoray çocukluk yıllarını, sinemaya nasıl başladığını, anılarını, hobilerini, sinemaya, aşka ve kızı Yağmur"a dair düşüncelerini izleyicilerle paylaştı.

“Dünya Bir Oyun Sahnesi"nin” bu haftaki konuğu Türk sinemasının "sultan" lakaplı yıldızı Türkan Şoray.

Kenan Işık"ın sunduğu programda, Türkan Şoray çocukluk yıllarını, sinemaya nasıl başladığını, anılarını, hobilerini, sinemaya, aşka ve kızı Yağmur"a dair düşüncelerini izleyicilerle paylaştı.

Sinemanın çok büyük zorluklar taşıyan, büyük emek ve özveri getiren bir meslek olduğunu anlatan Şoray, gençliğinden beri durmaksızın çalıştığını, sinemaya tutkuyla bağlı olduğunu, onu yaşatan üç aşktan birinin sinema, diğer ikisinin ise izleyicileri ve kızı Yağmur olduğunu belirtti.


İzleyicilerine çok değer verdiğini ve yıllarca onların duygu ve düşüncelerini göz önüne katarak rol seçimlerinde bulunduğunu açıklayan Şoray, toplumun zamanla değişim gösterdiğini ve 80li yıllarda yükselen kadın hareketiyle birlikte toplumda yaşanan hareketlenmeye, kendisinin de kadın sorunlarına değinen filmler yaparak katıldığını ifade etti.

Şiir tutkusunu da izleyicilerle paylaşan Şoray, yanında getirdiği, çocukluk yıllarından kalma şiir defterinden bir şiir okudu. Sesinin güzelliğine rağmen, aldığı şarkıcılık tekliflerini hiç kabul etmeyen "Sultan" programda şarkı da söyledi.

Bir diğer tutkusunun da resim yapmak olduğunu belirten Şoray, yaptığı resimlerden birkaç örnek gösterdi, oyuncu olmasaydı ressam olmak isteyeceğini açıkladı.

Gazeteport