İftar sofralarında iş arkadaşları, mahalleden komşular, yıllar yıllar öncesinden okul arkadaşları buluşup, Ramazan'ın birliktelik ve beraberlik duygusunu paylaşırlar. Bu duyguları paylaşırken de zengin Türk mutfağı onlara eşlik eder.

Genelde her iftar sofrasında oruç açmak için su, hurma, zeytin, çorba ve pide gibi başlangıçlar yer alır. Bunlara eşlik edenlerse kuru fasulyeden kebaplara, dönerlerden sebze yemeklerine kadar büyük bir çeşitliliğe sahip, Türk mutfağının başrol oyuncuları... Lezzetli mi lezzetli yemeklerimiz olur.

Burada dikkat etmemiz gereken en önemli şey ise israfın önüne geçmek. Yiyebileceğimiz kadar yemek almak. Bu ay birlik ve beraberlik ayı olduğu kadar da paylaşma ayı. Bu nedenle paylaşmayı da önemsemeliyiz. Oruç sonrası yemeği abartmamak sağlığımız açısından da önemli. Gün boyu bekledikten sonra karşımızda lezzetli yemekleri görünce hızlı davranmamalı, ağır ağır ve midemizi yormayacak kadar yemek yemeliyiz.

İftar sofraları ile ilgili bir diğer önemli nokta ise tasarruf... İftar sofralarını kurarken de, dışarıda yemeğe çıkarken de kendi bütçemize göre tercihler yapmalıyız.

Bu toprakların değerlerini sahiplenen TROY, Türk mutfağının zenginlikleriyle iftar yapmayı düşünenlere gerçekten harika bir indirim yapmış. TROY logolu kart sahiplerine Türk mutfağı sunan birbirinden güzel mekanlarda Ramazan boyunca %50 indirim olacak...