Otomobil dünyasının son yıllardaki en önemli evliliklerinden birisi gerçekleşti. Uzun zamandır dillendirilen şey gerçeğe dönüştü ve Fiat ile Peugeot resmi olarak birleşti. Yeni şirketin ismi ise Stellantis olarak açıklandı. Ayrıca Stellantis olarak isimlendirilen bu yeni şirketin, dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi olması bekleniyor. Yönetim anlamında ise dümende Peugeot'nun şu andaki CEO'su olan Carlos Tavares'in olmasına neredeyse kesin gözü ile bakılıyor.

Peki ama Stellantis hangi markaları çatısı altında toplayacak? Ortaya çıkan verilere göre şirket bünyesinde tam 14 otomobil markasını barındıracak. Birleşme ile beraber Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall gibi markalar şirket bünyesinde üretim yapmış olacak.



Stellantis yaklaşık olarak 400 bin çalışana sahip olacak ve şirketin merkezi Hollanda'da olacak. Ayrıca hisse senetlerinin de 18 Ocak Pazartesi günü Paris'te Euronext ve Milano'da Mercato Telematico Azionario borsalarında; 19 Ocak Salı günü de New York Borsası'nda işlem görmeye başlayacağı ifade ediliyor.

Koronavirüs öncesine bir göz attığımızda Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile  Peugeot S.A. (PSA) toplam cirosunun 170 milyar euroyu geçtiğini görüyoruz. Bildiğiniz gibi FCA, ülkemizde FiatChryslerJeepMaseratiFerrari ve Alfa Romeo gibi markalarla boy gösterirken, PSA Grubu ise Peugeot, Citroën, DS ve Opel markalarıyla yarışıyordu.