Yatırımcılar, Lee Ailesi’nin idaresinin devam ettirilmesi ve borsadaki şirketler için yaklaşık 10 trilyon Kore wonu (8.9 milyar dolar) olarak hesaplanan veraset vergisi ödemesinin şirket için değişim katalizörü olacağını belirttiler. Samsung C&T hisseleri iki aylık zirvesinde %13.5 artışla, Samsung Life Insurance hisseleri ise %3.8 artışla günü tamamlarken, grubun en önemli şirketi olan Samsung Electronics hisseleri ise %0.3 primle günü kapattı.

Vefat eden holding başkanının oğlu ve vârisi olan Jay Y. Lee’nin Samsung C&T şirketinde %17.3 hissesi bulunuyor. NH Investment Securities analisti Kim Dong-yang, “Veraset vergisi çok yüksek. Bu yüzden aile üyelerinin Samsung Life gibi esas önemde olmayan şirketlerindeki hisseleri satmaktan başka seçenekleri kalmayabilir” dedi. KB Securities analisti Jeong Dong-ik ise “Ailenin bu kadar yüksek veraset vergi ödemelerini karşılayabilmesi için Samsung C&T şirketinin temettüleri artırmayı gözden geçirmesi muhtemel” diye belirtti.

Altı sene önce kalp krizi geçirip hastaneye kaldırılmış olan Samsung Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Lee, dün hayata 78 yaşında gözlerini yumdu.