Dizide Selim karakterini canlandıran Ertürkler, “Başka projelerde yer aldığımdan daha önceleri bu işi takip edememiştim. Ama teklif gelince seve seve dahil oldum ekibe... Çünkü ben de babayım, dolayısıyla bir çocuk dizisinde rol almak da cazip geldi. 2,5 yaşındaki oğlum Tan, beni her televizyona çıktığımda izliyor artık” dedi.

Rolü kabul etmemde oğlumun etkisi oldu

Yeni maceralarıyla Çarşamba günleri 20.10"da Star TV"de yayınlanan “Kayıp Prenses” dizisinde Selim karakterini canlandıran Taner Ertürkler bu rolü kabul etmesinde 2.5 yaşındaki oğlunun etkisi olduğunu söyledi. Artık dizinin komedi tarafının ağırlıklı olduğunu belirten oyuncu, “2.5 yaşındaki oğlum beni keyifle izliyor” diyor.

“Kayıp Prenses” bambaşka bir Selim karakteriyle devam ediyor, bu değişiklik nasıl olacak?
- Yeni senaryo gereği, Selim"e çok etkili bir büyü yapılıyor. Dış görünüşünden hafızasına kadar her şeyi yenileniyor. Eşini, öz kızını tanımayacak durumda. Hatta büyüyü yapan cadı Selim"e o kadar iyi görünüyor ki onunla nişanlanıyor. Cadının hedefi Selim"i kendine bağlayıp Melek"in yerine geçmek.

Peki ona hatırlatamazlar mı kim olduğunu?
- Hayır. Şöyle bir şey var. Eğer birisi ona kim olduğunu hatırlatırsa, sihirin etkisiyle ölümle cezalandırılıyor.

Peki nasıl bozuluyor sihir?
- Melek, bunu araştırıyor yeni bölümde. Büyünün bozulması için Selim"e en çirkin haliyle görünüp kendine aşık etmesi gerekiyor. Yeni sezonda dizi biraz daha heyecanlı başlayacak. Bir de, geçen sezona oranla biraz daha komedi ağırlıklı olacak.

Siz daha önce bu diziyi izliyor muydunuz? Teklif geldiğinde nasıl karşıladınız?
- Benim yaşım tutmadığı için izleyemiyordum diziyi. Şaka bir yana, başka projelerde olduğum için bu işi takip edememiştim ama yeni gelen karakter tamamen farklı olduğu için çok severek dahil oldum projeye.

Projeyi kabul etmenizdeki en büyük etken ne peki?
- Bir kere ben de baba olduğum için, çocuk sahibi olduğum için bir çocuk dizisinde rol almayı istedim. Açıkçası bu dizi için teklif geldiğinde de ilk olarak oğlumu düşündüm. Ayrıca çocuk dizisinde rol almak çok keyiflidir.

Oğlunuz kaç yaşında, sizi izliyor mu?
- 2,5 yaşında Tan isimli bir oğlum var ve televizyona ben çıktığımda mutlaka izliyor. Direkt “baba” diyor. Reklam girdiği zaman protesto ediyor, devam etsin istiyor.

İlk sizi ekranda gördüğünde nasıl tepki verdi?
- Şaşırdı. Bir ekrana bir bana bakıyordu. Anlam veremiyordu ama sonradan anladı.

Oğlunuzun televizyon izlemesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
- Çok fazla kısıtlamıyoruz onu. Böyle çok vurdulu kırdılı çizgi filmleri açmıyoruz tabii ama benim çıktığım dizileri izleterek falan mamasını yedirebiliyoruz en azından. Tabii ki her anne baba gibi tamamıyla televizyona bağımlı olsun istemiyoruz.

“Kayıp Prenses”i izleyecek mi?
- Evet bunu izleyebilir çünkü artık komedi ağırlıklı bir hal almış durumda dizi.

Bu dizide size kötü bir rol teklif edilseydi yine de oynar mıydınız?
- Tabii canım. Ben zaten genelde kötü rolleri oynamak istiyorum ama henüz öyle roller teklif edilmedi. Bizde yapımcılar tipe göre rol verdikleri için henüz kötüyü oynayamadım. Yıllardır ben de bunu aşmaya çalışıyorum.

HÜRRİYET