Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasına göre, iş insanı Sedat Morgül (42), yatırım amaçlı daire almaya karar verdi ve yaptığı araştırma sonrası, Metin Uçar’ın (49) sahibi olduğu Uçarlar Yapı’nın bir projesinde karar kıldı. 220 dairelik projenin yüzde 95’inin bittiğini gören Morgül, 1+1 şeklindeki 4 daireyi 660 bin liraya aldı.

OYUNCU DA ALDI

Morgül, ödemenin yarısını peşin, yarısını çek olarak yaptı. Elinde arsa tapusu bulunan Morgül bir süre sonra, internette gördüğü bir ilanla şoke oldu. Sahibi olduğu dairelerden birinin satışa konulduğunu gören Morgül, ilanın sahibi ile temasa geçti. Anılan daireyi satışa çıkaran ismin ise, ‘Arka Sıradakiler’ dizisinde ‘Yadigâr’ karakterini canlandıran Temmuz Karikutal (33) olduğu anlaşıldı. İkili yüz yüze görüştü ve ellerindeki tapu ve sözleşmeleri karşılaştırdı. Durum kısa sürede anlaşıldı. Aynı daire iki farklı kişiye birden satılmıştı. Morgül, sahibi olduğu dairelerden birinin de, başka bir firmaya satıldığını tespit etti.

Şirket yetkilileri ile de görüşemeyen Morgül soluğu savcılıkta aldı; şirketin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yürütülen soruşturma sonrası müteahhit Metin Uçar ile annesi H. Uçar hakkında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Davanın ilk duruşması eylül sonunda görülürken, Uçar’ın başka bir suçtan cezaevinde olduğu anlaşıldı. Mahkeme, ikinci duruşma için önümüzdeki ocak ayı ortasına gün verdi. Görüşünü almak istesek de Metin Uçar’ın avukatından dönüş olmadı.