Aşk-ı Memnu"nun finali, bir rekora imza attı. Dizi, yüzde 73.7"lik izlenme oranına ulaştı. Türkiye"de önceki akşam her 4 kişiden 3"ü Aşk-ı Memnu"yu izledi. Müthiş dizinin finaline Bihter"in intihar sahnesi damgasını vurdu

Kanal D"nin reyting rekortmeni dizisi "Aşk-ı Memnu", perşembe gecesi muhteşem bir finalle son buldu. Oyuncular, diziyi Kuruçeşme Suada"daki 400 kişilik görkemli bir davette izledi. Geceden elde edilen 350 bin TL"lik gelir "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına bağışlandı. Aşk-ı Memnu gece yapılan yorumlarıyla twitter"da dünya çapında en çok konuşulan konu oldu. İşte final partisinden notlar:

* Behlül rolüyle genç kızların gönlünde taht kuran Tatlıtuğ, geceye sevgilisi İdil Fırat ile el ele geldi. Tatlıtuğ ile fotoğraf çektirmek isteyen genç kızlar sevgilisinden çekinerek oyuncunun yanına gidemedi.

* Dizinin Nihal"i Hazal Kaya mütevazı tavırlarıyla tüm hayranların ilgi odağı oldu. Nebahat Çehre, güzelliğinin sırrını soranlara “Vallahi estetik yok. Zayıfladım, 6 kilo verdim” dedi.

* "Adnan Bey"i canlandıran Selçuk Yöntem “Bihter senden ayrılmak istiyorum” deyince salonda yankılanan "Ohh be" sesleri herkesi güldürdü.

* Beşir"in haftalardır söyleyemediği ihaneti Adnan Bey"e açıkladığı sahnede salondaki seyirciler galeyana gelip “Öl Beşir. Öl, Öl artık” diye bağırdı.

* İntihar sahnesinde salonda ölüm sesizliği yaşanırken, Bihter kendini vurunca kendini diziye kaptıran bazı seyirciler “Yapmayacaktın” diye çığlık attı.

* Cenaze sahnesinden sonra gelen Behlül"ün mezar başındaki ağlama sahnesinde “Behlül kendisine yakışanı yapar ve kaçar” sözleri üzerine ağlayan seyircileri gülmeye başladı.

* Beren Saat, partiden ayrılırken “Bihter"i oynamak ruhen beni çok doyurdu” dedi.

Rekor kırdı!

Dizinin finali tüm Türkiye"yi ekran başına kilitledi. A/B Sosyo Ekonomik Statü"de veda sahnesi (Bihter"in intiharı) yüzde 73.7"lik izlenme oranına kadar ulaşan dizi A/B Sosyo Ekonomik Statü"de yüzde 27.1 reyting ve yüzde 67.3 izlenme payı, Tüm Kişiler"de de yüzde 23.4 reyting ve yüzde 58.6 izlenme payı ile yeni bir rekor kırdı ve birinci oldu. Kanal D aynı gün, Prime Time A/B SES"te yüzde 56.8 izlenme payı ve Prime Tüm Kişiler"de de yüzde 49.6 izlenme payı ile bu kategoride de yeni bir rekora daha imza atıp, birinci oldu. Buna göre, her 4 kişiden 3"ü Bihter"in intiharını izlediği ortaya çıktı.

"BEHLÜL KÖR KEMANCI GİBİ"

Aşk-ı Memnu "nun final sahnesine ünlülerden farklı tepkiler geldi:

Finali yeterince duygusal bulmadım!

Itır Esen (Aşk-ı Memnu"da 35 yıl önce Nihal"i canlandırmıştı): Behlül"ün mezar başındaki sahnesi çok gereksiz ve lüzumsuz olmuş. Hiç olmasa daha iyiymiş. Bizim dizimizde Behlül yok olup gidiyordu, intihar esnasında da odada yoktu. Nihal"in (Hazal Kaya) oyunculuğunu beğendim. Dizinin sonunda babasıyla konuşma sahnesi çok duygusaldı. En iyi sahne oydu.

Bihter"in ölümüne kadar güzeldi

* Filiz Akın: Beklediğimize değdi. Ben finalden memnun kaldım. Bihter"in ölümüne kadar çok güzeldi. Ama Behlül"ün mezar başındaki sahnesi daha doğal olabilirdi. Yapıştırma sakal falan olmamalıydı.

Beren Saat harikaydı

* Selda Alkor: Beren Saat"i gerçekten kutluyorum, harika oynamış. Kendini vurmadan önceki ruh halini o kadar güzel vermiş ki, bizler gibi yıllarca piyasanın önemli oyuncularından olacağına inanıyorum. Zaten ondaki yeteneği yarışmada da görmüştüm. Finale bayıldım.

Yapma sakal!

* Nilgün Belgün: Keşke sakalını daha hafif yapsalardı ya da biraz uzamasını bekleselerdi. Bana o sahne fazla abartı geldi. Baba kız konuşmaları çok etkileyiciydi. Behlül"ü Türk filmlerindeki kör kemancılara benzettim. Yapaylık sakallarla başladı.

TWİTTER"DA İLK SIRADA

Aşk-ı Memnu, dizinin finalinden sonra twitter"da “Trending: Worlwide” listesinde ilk sıraya oturdu. İşte bazı ilginç tweetler:

* Enis Arıkan: Firdevs hanımın ağzı için bağış topluyorum..hesap no=724567264879878278 ACİL. lütfen retweet yapalım =(

* Erdil Yaşaroğlu: Behlül "Yaban" oldu.

* Biricik Suden: Behlül"ü ıssız adadan hangi gemi getirdi?

* Mehmet Esen: Bihter"in mevlüdünde patos kavurup rexona dağıtılsın!

* Metin Arolat: Behlül sarışınken esmerleşmiş mi üzüntüden?? Ferdi Tayfur, İbrahim Tatlıses, Sabuha arası biri olmuş??

* Gülben Ergen: Yıldızı parlayan her başarılı isme yapılan yüzlerce yorumu duyma Bihter Saat:) Çok güzel ve çok başarılısın. Sessizce zirveye yerleşmektesin.

* SeLimCiprut: Behlül artık trafik ışıklarında Cam siler...

* Tolga Candaş: Şükrü Saraçoğlu stadında “Bihter ölmedi” anonsu yapılmış.

Vatan