Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Mercedes'in elektrikli otomobil yağmuru devam ediyor. Marka geçen hafta tanıttığı lüks elektrikli sedan EQS modelinin ardından bugün de Shangay Otomobil Fuarı öncesinde Mercedes EQB isimli C sınıfı SUV modelini duyurdu. 

Daha önce test sırasında fotoğrafları da internete düşen otomobilin bu fotoğraflara benzediği de görülüyor. Mercedes'in GLB modeli baz alınarak tasarlanan EQB'nin belli açılardan o modele de benzediği görülüyor. Ancak GLB modelinde 7 koltuktan ikisi bagaj bölümünde bulunuyordu ve özel bir sistem ile gerektiği zaman çıkarılabiliyordu. Elektrikli olduğu için motor ve pil gibi ek yer isteyen EQB modelinde bu sistemin nasıl yapılacağı merak konusuydu.  

Markanın EQ ailesinin çizgilerini taşıyan Mercedes EQB'de ön ızgara ve far sistemi Mercedes EQC ve Mercedes EQS ile aşina olduğumuz bir tasarıma sahip. Gündüz farları kaputun uç kısmında devam ederken Mercedes logosu da devasa bir şekilde en ızgara üzerinde yer alıyor. Tavan rayları da bulunan EQB heybetli yapısı ve tasarımı ile dikkat çekiyor.



İlk etapta Çin'de piyasaya sürülecek olan otomobil, bu yılın sonlarında Avrupa ve 2022 yılında da ABD'de piyasaya sürülecek. Mercedes EQB, 7 kişilik yaşam alanı ile dikkat çekiyor. Bagaj hacmi 1700 litreye kadar yükseltilebilen yüzde 100 elektrikli otomobil markanın bu alandaki yatırımlarının devam edeceğinin önemli bir göstergesi. 

Otomobilde üçüncü koltuk sırası bagaja yerleştirilmiş. Gerekmediği zamanlarda çıkarılabilen koltuklar sayesinde aracın taşıma kapasitesi de artıyor. Çin'de EQ Night ismiyle satılacak olan EQB'nin menzili ise 500 km olarak açıklandı. 

Mercedes EQB ile ilgili bir tanıtım videosu da yayınlandı:

Teknolojioku olarak geçen hafta tanıtılan lüks sedan yüzde 100 elektrikli Mercedes EQS ile ilgili hazırladığımız videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.