Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Memur zammı ve emekli zammı son dakika gelişmeleri araştırılan konular arasında bulunuyor. Yeni yıla az bir zaman kala memur maaşı zammı ve emekli maaşı zammı ayrıntıları araştırılmaya başlandı. Enflasyon farkı, maaşlara gelecek olan zamda etkili oluyor. Emekli zammı ne kadar olacak, yeni maaşlar kaç TL yapılacak? Memur maaşı zammı ne kadar olacak 2022?

MEMUR MAAŞI VE EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Kasım ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Enflasyon kasım ayında yüzde 3,51 artarken yıllık bazda yüzde 21,31 oldu.

Milliyet Yazarı Cem Kılıç enflasyon farkı zammı konusunda açıklama gerçekleştirdi. Kılıç, "Hem büyüme oranı hem enflasyondaki yükselişle birlikte zam farkı da yüksek seviyelerde seyredecek. Emekli olmak isteyenler yeni yılda, kamuda çalışanlarda ise 16 Ocak'tan sonra emekli olmaları daha doğru olacaktır. Gelen son verilere göre; memurlar ve memur emeklileri şimdiden yıl sonu için yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı oluştu. Yeni yılda ise aylıklarda yüzde 8'lik bir zam farkının oluşabileceğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.