“Mazda Jinba İttai 2019 Binicilik Kupası” başlıyor. 3 Ocak 2019 Perşembe akşamı takım kaptanları, sporcular ve özel konukların buluştuğu fisktür belirleme davetinde konuşan Mazda Türkiye Pazarlama ve Satış Direktörü Mert Güçlüer “Bu yıl yine Kemer'de olmaktan mutluyuz. Kemer Country Atlıspor Kulübü ve elbette Türkiye Binicilik Federasyonu bu organizasyonda bizlerden hiçbir desteği esirgemiyorlar. Binicilik sporuna verdiğimiz destek otomobillerimizin benzersiz mühendislik özelliklerinin kavranmasında bizim için en önemli. Mazda'nın otomobil geliştirmekteki temel yaklaşımı olan at ve binicisinin mükemmel uyumunu tarif eden Jinba İttai tanımı bu organizasyonla ete kemiğe bürünüyor.” dedi.

Kemer Country Binicilik Kulübü Sportif Direktörü Atila Akbıyık ise bu yılki organizasyon ile ilgili olarak “Kemer Atlıspor Kulübü bu yılda da Mazda ile spor adına çok değerli bir projeye adım attı. Bu organizasyon sadece bir sponsorluk olarak tanımlanamayacak kadar derinlikli. Her yıl içerik ve kurallarını geliştirecek, heyecan yaratacak şekilde tariff ediliyor. Mazda'nın Jinba İttai felsefesini Türkiye'deki binicilik dünyası olarak sevdik ve benimsedik. Aynı zamanda sportif olarak da hem bizler hem de biniciler için heyecan uyandıran bir işbirliğine imza atıyoruz. Katılım rekoru bu sene de kırılacak” dedi.

Mazda'yı diğerlerinden ayıran her modelde Jinba Ittai, yani araç ve sürücünün tek vücut olduğu hissini sunma hedefi. Kökeni 1989'da piyasaya sunulan MX-5'e dayanan Jinba Ittai, o günden beri Mazda'da pek çok gelişimin kaynağı oldu. Bunun örneklerine, her aracın her yönüyle sürücü ve yolcular için mümkün olan en iyi deneyimi sunması amaçlanarak üretildiği insan merkezli şirket felsefesinde rastlamak mümkün. Mazda'nın sürekli gelişim hedeflemesi, yeni nesil araçlarda yol tutuşunu, manevra kabiliyetini ve güvenliği arttıran G-Yönlendirme Kontrolü, i-ACTIV AWD akıllı dört çekişli sürüş sistemi ve gelişmiş aktif güvenlik teknolojisi i-ACTIVSENSE yelpazesi gibi akıllı ve dinamik sistemlerde göze çarpıyor.

Mazda'nın ödüllü KODO tasarımıyla bezenmiş olan araçlar direksiyonun ardına geçenlere güç, denge ve sürüş keyfini bir arada sunuyor. Tüm araçlarda, şirketin performans, verimlilik ve güvenliğe kararlılıkla sıra dışı bir yaklaşım getiren güç aktarım sistemi, platformlar ve diğer yenilikler serisi SKYACTIV Teknolojisi bulunuyor.