TUĞBA Özay dört koldan geliyor. Kendisine bir haber sitesi kurmaya hazırlanan Özay: “İnternet sitemde yazılar yazacağım. "Siyaset" dergisinde köşe yazarlığı yapacağım. Mayısta "Armoni " adlı albümüm çıkacak. O gün mankenliği bırakacağım.”

Mario ile günde 4 ülke geziyoruz

Fırtınalı aşkların kadını Tuğba Özay, gözlerden uzak tuttuğu İtalyan erkek arkadaşı Mario ile büyük aşk yaşıyor. Sevgilisiyle sık sık yurt dışında buluşan Özay, “Günde dört ülkem geziyoruz, çok mutlu bir çiftiz” diyor.

Manken Tuğba Özay yaşadığı aşklarla magazin gündeminden hiç düşmedi. Ama onun hayatını değiştiren olay Rulet operasyonu kapsamında tutklanıp cezaevine girmesi oldu. 167 gün boyunca hapis cezası çeken ve geçtiğimiz yıl özgürlüğüne kavuşan Özay, hayata adeta yeniden başladı. "Bedel" adlı bir kitap yazan ve Gani Rüzgar Şavata"nın "Saddam"ın Askerleri" filminde rol alan Özay, diğer yandan İtalyan sevgilisi Mario"yla dillere destan bir aşk yaşıyor. Evinde ziyaret ettiğimiz Tuğba Özay, cezaevi günlerini, projelerini ve büyük aşkı Mario"yu tümiçtenliğiyle HT Magazin"e anlattı.

Saddam"ın Askerleri filminde oynadınız. Projeye nasıl dahil oldunuz?

Yedi yaşından beri oyunculuk yapıyorum. Türker İnanoğlu beni, "Zehirli Çiçek" dizisinde başrol vererek keşfetti. Bu filmde peşmerge kızını oynamamı teklif ettiler. Yeteneğimi göstereceğim bir rol olduğu için kabul ettim.

Ama filmdeki sevişme sahneleriyle gündeme oturdunuz...

Filmde sevişme sahnesi yok. Bir askerin beni taciz etmesiyle boğuşmaya başlıyoruz. Bahsedilen sevişme sahnesi bundan ibaret. Ama sevişme sahnesi olsa da oynardım. Dizilerde ahlaksız konular işleniyor, “Ben racon kesmem kafa keserim" sözleri evlerimize giriyor. Biz bu filmde siyasi gerçekleri yansıttık. O nedenle bazı insanlar baltalamak istiyorlar ve sadece
sevişme sahnelerini gündeme getiriyorlar.

Cezaevinde neler öğrendiğiniz?

Kendi acımı unutup insanların derdine çözüm bulmaya çalıştım. Her gün koğuş arkadaşlarıma spor ve yoga yaptırdım.Mandalina kabuklarını toplatıp koklatıyordum. Bu koku özgürlük hissi veriyordu.

Şu anda şarkıcı Deniz Seki cezaevinde. Sanırım onu en iyi anlayan isimlerden biri sizsiniz. Hatta şiir yazdığınız konuşuluyor. Doğrumu?

Ben haberlerde Deniz Seki"yi izleyince kendimi yeniden içerideymiş gibi hissettim ve oturup "Kaderdaşım" şiirini yazdım. Ama bu şiiri tüm kader mahkumlarına yazdım, sadece Deniz Seki"ye mâl etmeyin.

MARIO"YLA BİRDÜZİNEÇOCUK İSTİYORUZ

HT Magazin, cezaevinde Deniz Seki"yi görüntüledi. Fotoğrafı görünce ne hissettiniz? Dışarıya mektup yazmam, fotoğraf çektirmem yasaktı. Hapse düşmem büyük olay oldu. Benimle ilgili en ufak bir şeyi dışarı sızdırmak istemiyorlardı. Ama sizinki büyük başarı, tebrik ederim.

Yazdığınız "Bedel" kitabı için “Başına gelen kötü olayı, lehine çevirdi” diyenler oldu. Bu kitabı neden yazdınız?

Hapishane günleri kalbimde derin izler bıraktı. Bir kadın olarak böyle bir deneyimyaşamak hiç kolay değil. Şu anda bile insanların bu durumdan nemalanıyormuşumgibi söylemlerde bulunması beni hayrete düşürüyor. Hapishane hayatının bir insanın şöhretine ne gibi bir artı kazandırdığını gerçekten merak ediyorum. Dört duvar arasına girdiğimdönemde Türkiye"nin gündemi değişti. Demekki ben ciddi bir güce sahipmişim. Kimse bu açıdan bakmıyor. Adalete sonsuza kadar inanıyorum, geç de olsa doğrular yerini bulacaktır.

Maalesef hapse giren insanlar toplumdan dışlanıyor. Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu"yla görüşmek istiyorum. Cezaevinden çıkan bir çok kadın için sığınma evleri yaptırmak istiyorum. O insanları işlere yöneltelim, çocuklarıyla ortada kalmasınlar, namussuzluğa bulaşmasınlar. Bence güzel bir proje olur. Burdan tümkadın derneklerine ve sayın bakanımıza çağrıda bulunuyorum.

İtalyan sevgiliniz Mario"yla ilişkiniz nasıl gidiyor? Birbirimize “my love” diye hitap ediyoruz. Bir ilişkide iki tarafın da geçmişine sünger çekmesi gerek.Mario, hapisteyken yazdığım günlüklerimi gördü. Türkçe bilmediği için anlamadı ama resimlerime bakıp ağladı. Beni destekliyor ve gurur duyuyor. Taşıyamamazlık ve kıskançlığın hakimolduğu ilişkiler yaşadım. Görüyorumki, sevginin güzelini yaşamak için iyi arkadaş olmak gerekiyormuş.

Genelde İtalya"da mı buluşuyorsunuz?

Türkiye"de çok yoruluyorum. Onun yanına gidince kendimi kuş gibi hissediyorum. Lunaparkta dönme dolaba biniyoruz. Bazen İtalya"dan İsviçre"ye geçip arkadaşlarımızla buluşuyoruz. Akşamda annesinin evine Fransa"ya, işim olursa oradan da Almanya"ya geçiyoruz. Mario"yla günde dört ülke geziyoruz.

Evlenme teklifi de almışsınız. Ayrıntıları öğrenebilirmiyiz?

İlişkimizin ikinci günü evlenme teklif etti. Hayatının kadını olduğumu söylüyor. Bir düzine çocuk istiyoruz. Ama tek tüpüm alındığı için bunu başarabilirmiyiz bilmiyorum.

Mayısta mankenliği bırakıyor

Tuğba Özay da pek çok ünlü gibi kendisine bir haber sitesi kurmaya hazırlanıyor. Sitesinden kendisine ve gündeme dair haberler verecek olan Özay, bir yandan da albüm çalışmalarını sürdürüyor. Özay, "Armoni" adını verdiği albümünü mayıs ayında piyasaya çıkaracak. Ünlü manken o gün mankenlik mesleğini tamamen bırakacağını açıkladı.

HT