28'nci Uluslararası İstanbul Film Festivali dünyaca ünlü aktör, yönetmen ve yapımcı John Malkovich'i konuk ediyor. Malkovich 10 Nisan saat 13.30'da Emek Sineması'nda Belalı Düğün adlı filmin gösteriminden önce seyirci karşısına çıkacak. Ünlü yıldıza bu özel törende bir de Sinema Onur Ödülü sunulacak.

John Malkovich'in başrolünde oynadığı Steve Jacobs'ın "Utanç / Disgrace" adlı filmi, Festivalde Altın Lale için yarışacak filmler arasında. Nobel ödüllüyazar J.M. Coetzee'nin romanından beyazperdeye uyarlanan "Utanç", Toronto Film Festivali'nde Eleştirmenler Birliği FIPRESCI Ödülü'nü aldı.Güney Afrikalı biredebiyat profesörünü canlandıran John Malkovich'in performansı ise eleştirmenlerden tam not almıştı. "Utanç", festivalin ikincihaftasında izleyicilerle uluslararası jürinin huzuruna çıkacak.

1953 yılında Amerika'da doğan oyuncu,yapımcı ve yönetmen John Malkovich, 70'ten fazla filmde rol aldı. Üniversitede tiyatro eğitimi gören Malkovich, 1984 yılında "Places in the Heart" ile sinemakariyerine başladı ve Oscar'a aday gösterildi. Aynı yıl başrolde oynadığı savaş filmi "The Killing Fields" büyük beğeni topladı. "Dangerous Liaisons"daki Vicomte de Valmont rolüyle hafızalara kazınan Malkovich, "In the Line of Fire"daki politik suikastçı rolüyle de Oscar ve Altın Küre ödüllerine aday oldu. Başrolünde oynadığı "Con Air", "The Man in the Iron Mask", "Rounders", "Changeling" gibi filmleriyle kendine bir hayran kitlesi yaratan Malkovich'in en alışılmadık rolü ise kendini oynadığı Spike Jonze filmi "Being John Malkovich" oldu.Başarılı sinema kariyerine devam eden Malkovich tiyatro bağlarını da koparmadı. Aynı zamanda yapımcılık ve yönetmenlik de yapan Malkovich'in yönetmenliğini üstlendiği "Dancers Upstairs" 2002 yılında İstanbul Film Festivali'nde izleyiciyle buluşmuştu.

Hürriyet