Malavi hükümetinin, Malavili ikinci bir çocuğu evlat edinmek isteyen Amerikalı şarkıcı Madonna'nın bu girişimini desteklediği bildirildi.

Malavi Enformasyon Bakanı Patricia Kaliati, Madonna'nın ülkesine yardım ettiğini ve saygıdeğer bir anne olduğunu belirterek, "Madonna, bu ülkede 25 binden fazla yetimi destekliyor ve (Malavi'den evlat edindiği) David'e bakabileceğini ispatladı. Çok az zengin ve ünlü kişi, çocuklarımızı desteklemek amacıyla uzun yol katedip Malavi'ye gelmeye zaman ayırıyor, onun evlat edinme sürecini destekliyoruz" dedi.

Malavi hükümetinin bu açıklamasının, Madonna'nın yeni bir çocuğu evlat edinmesine karşı çıkan sivil toplum örgütleri ve bunun, çocuk ticaretini artıracağı endişesi duyan insan hakları eylemcilerini kızdırması bekleniyor.

Amerikalı şarkıcı Madonna'nın, Malavili 14 aylık Mercy James adlı bir kız bebeği evlat edineceği, konuyla ilgili işlemlerin, Malavi'de bir mahkemenin olayı incelemesinin ardından gelecek hafta sonuçlanacağı bildirilmişti.

Madonna, daha önce Malavi'de bir yetimhanede 2006 yılında gördüğü David'i, uzayan işlemler sonucu ancak geçen yıl resmen evlat edinebilmişti.

HABERTÜRK