Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Sakarya Sapanca’da yaşayan iki yatırımcı, daha önce yurtdışında gördükleri ve deneyimledikleri ‘dome glamping’ çadırlarını Sapanca’da kurdu. Sapanca’nın doğal güzellikleri ve manzarasıyla birleşen glamping çadırlarında lüksten ödün verilmedi. Doğanın içerisindeki kubbe şeklindeki çadırlarda otel odasında bulunan her türlü konfor bulunuyor. Türkiye’de bu tatil kültürünün yeni yeni popüler olduğunu söyleyen işletmenin ortağı Cihan Karagöz, “Pandemiden sonra insanların tatil tercihlerinde glamping ön plana çıktı. İzole olmak isteyen, her hizmetten faydalanmak isteyen ve lüks bir tatil yapmak isteyen müşterilerimizi Sapanca’da dome glamping çadırlarımıza bekliyoruz” dedi.


 

TATİL ANLAYIŞI DEĞİŞTİ

Glamping tatilinin yurtdışında daha popüler olduğunu belirten Cihan Karagöz, “Ülkemizde daha yeni yeni tanınmaya başlayan lüks kampçılık anlamına gelen ve pandemiden sonra insanların tatil tercihlerinde ön plana çıkan yeni bir tatil trendi. Misafirlerimiz buraya geldiğinde doğa içerisinde vakit geçirirken, mangalını yapabilmektedir. Tıpkı bir otel odasındaymış gibi sıcak ve soğuk içecekleri içeride hazır bir şekilde bulabilirler. Kahvaltının da odaya geldiği bir kamp sunan tatil köyü.



Özellikle pandemi sonrasında insanların tatile ve lükse bakış açısı değişti. İnsanlar her şeyi bir arada bulmak isterken, doğada da vakit geçirmek istiyor. Bu yüzden tatil için Sakarya’da izole olmak isteyenler, geldiklerinde de her hizmeti bulmak istiyor” diye konuştu. 



TAYLAND’DA GÖRDÜ

Glampingi, Tayland’da birkaç yıl önce gördüğünü ifade eden işletmenin ortağı Oktay Öztürk, “Daha önce konaklama fırsatım oldu. Ambiyansı çok güzeldi. Daha sonra da kuzey ülkelerinde gördüm. Kuzey ışkılarının orada bunlar popüler zaten. Tamamı şeffaf olanları da var. Türkiye’ye gelince de nerede yapabiliriz konusunda araştırmalara başladık. Turizmin çok hızlı ve aktif olduğu yerlerden birisi olan Sapanca’da açmaya karar verdik. Çadırlarımız 30 metrekare ve içerisinde tuvalet, banyo, lavabo, küvet, şömine, mini bar, salıncak mevcut. Yani tamamen lüksün sadelikle birleşmesi diyebiliriz. Kamp hayatını seven misafirlerimize kampa gitmeyi değil de burada bir lüks kamp havası yaratarak ihtiyaçlarını odasının içerisinde sunuyoruz. Sapanca çok güzel bir yer. Türkiye’de birkaç tane glamping var ve biz ilklerindeniz. Ayrıca burada aktif olarak masaj hizmeti de veriyoruz. Gelen bütün misafirlerimiz buradan inanılmaz bir şekilde keyif alacaktır. Kamp havasında mini bir tatil geçireceklerine eminim” dedi.