Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Milliyet.com.tr/ÖZEL- Döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası bazı markalar fiyatları indirirken karaborsadaki araçlarda da indirim başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla döviz kurunda başlayan sert düşüşün ardından bazı otomobil markaları fiyatlarını düşürürken, sektör temsilcileri karaborsadaki araçlarında fiyatlarında indirim yaşandığını söylüyor.

KARABORSADAKİ ARAÇLARIN FİYATLARI GERİLİYOR

Otomotiv piyasasında gelen ciddi zamlardan sonra kâr etmek isteyenler yüzünden bazı araçların karaborsa düşmüştü. Kurdaki yükselişi fırsat bilen satıcılar bu araçların bayi fiyatından da yüksek rakama satıyorlardı. Kurun düşüşü sonrası karaborsadaki araçların fiyatında da sert düşüşler meydana geldi.

"ÖTV VE KDV ORANLARI DA DÜŞECEK"

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç şu ifadeleri kullandı:

Kurdaki sert düşüşün ardından karaborsadaki araçlarda da indirim yapılmaya başlandı. Bayilerdeki sıfır araç tedariğinde sıkıntı yaşanıyordu. Bayilerden sıfır araçları alanlar stok yapanlar indirim yapmak mecburiyetinde kaldılar. Bu stokçuların içinde tekstilci de var mobilyacı da...

Bu kişiler buldukları aracı yüksek fiyattan satıyorlardı. Piyasalar kuru tam anlamıyla kabul ettiğinde otomobil maliyetleri daha da düşecek. Bununla birlikte ÖTV ve KDV oranlarında da düşüşler yaşanacak.   Sıfır otomobillerin yanında ikinci el araç piyasasında da düşüşlerin yaşanmasını bekliyoruz. 

"KUR SABİT KALIRSA FİYATLAR ÇEKİLECEKTİR"

Otomobil satış yetkilisi Ali Karataş ise konuşla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: Markalar kendi stratejilerine göre yüzde 10 veya yüzde 15 oranından indirim yapmaya başladılar. 1 yaşındaki ikinci el otomobillerde ise indirim söz konusu.

Diğer yaş grubu ikinci el otomobillerde düşüş yok. Tamamen kura bağlıyız. İlerleyen günlerde kur sabit kalırsa fiyatlar çekilecektir. Ayrıca karaborsadaki araçlarda da indirimler yapılmaya başlandı.