Haziranda evlenecek olan Roberto Carlos "Kimse benden samba beklemesin, düğünümde kolbastı oynayacağım" dedi.

Son dönemin gözde oyunu kolbastı Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos'u da cezbetti. Bu yaz evlenecek olan yıldız futbolcu, 'Bir Brezilyalı olarak düğünümde herkes benden samba yapmamı bekler değil mi? Hayır yapmayacağım çünkü samba yapmayı bilmiyorum. Ama düğünümde kolbastı oynayıp, davetlilere sürpriz yapacağım' dedi.

Nişanlısı Mairana ile evleneceği için mutlu olduğunu söyleyen Carlos, 'Umarım mutluluğumuz ömür boyu sürer' diye konuştu. Carlos, hazirandaki düğünün ardından eşiyle Beykoz Konakları'ndaki villasında yaşamaya devam edecek.

Samba nedir?
KÖKENLERİ Afrika'ya dayanan samba, asıl gelişimini Brezilya'da tamamladı. Her yıl düzenlenen geleneksel Rio Karnavalı sayesinde tüm dünyanın yakından tanıdığı bu hareketli dans, tek veya eşli olarak yapılabiliyor.

Kolbastı nedir?
GİRESUNLULARLA Trabzonlular'un paylaşamadığı kolbastı oyunu, genelde düğünlerde ve çeşitli eğlencelerde oynanıyor. Kürek çekme, yüzme, ağ atma, olta atma, ağ çekme, balık tutma gibi bölge insanlarının uğraşlarının simgelendiği oyun oldukça hareketli figürlerden oluşuyor.

Akşam