Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İş Dünyası Buluşması kapsamında düzenlenen "Adım Adım Ekonomi Kocaeli" programında açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, 318 firmanın konkordatodan çekildiğini ve sürecin tersine döndüğünü açıkladı.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

*Tanzim satışlarıyla birlikte yıllık enflasyon son 6 ayın en düşük seviyesinde.

* Özellikle uygulamaya koyduğumuz para ve maliye politikalarının yanında enflasyonla mücadele yapılıyor ve Şubat ayı itibariyle yüzde 20'nin altını görüldü. Özellikle tanzim satışları başarısıyla, serada binde 8'lik fırtınadan etkilenen kapasite var, patlıcan 3 kat, domates 3 kat artmış. Ortada bir numara var. Tanzim satış devreye giriyor, fiyatlar yarı yarıya iniyor..

* Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda çok güçlü neticeleri göreceğiz.

* 2.çeyrekle beraber çok önemli ve olumlu adımları göreceğiz, 2019 yılının enflasyonu hedef enflasyonun çok altında gerçekleşecek. Bu da hem faiz hem maliyetleri hızlı bir şekilde düşürecek. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda çok güçlü neticeleri göreceğiz.

* 318 firma konkordatodan çekildi süreç tersine döndü.

* KOBİ destek paketinde ciro ve faaliyet alanına göre 1,5 milyon TL olan azami limiti 5 milyon TL çıkarıyoruz. Bankalarımızın ve reel sektörümüzün yanında olacağız. Konkordato süreci tersine dönmeye hızlı bir şekilde başladı, konkondatoda da dengelenme süreci başladı. Borç ödeme niyetinde olan firmalara çözüm yolu bulunmaya başlandı..