Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koca, kanat fiyatı artarken, but ve göğüs eti fiyatlarının gerilediğini belirterek, "Toplam fiyata bakıldığında bütün piliç fiyatı, parça fiyatı dengeler. Bütün ve parça piliç fiyatları, ocak ayına göre şu anda yüzde 7-10 arasında daha düşük" dedi.

Koca, beyaz et fiyatlarında son dönemde önemli oranda artış görüldüğü iddialarını değerlendirdi.
"Kanat fiyatının artışını, tavuk fiyatının artışı şeklinde endekslemek çok yanlış" diyen Koca, kanat fiyatlarının yaz aylarında çok yükseldiğini, kışın da çok düştüğünü belirtti. Koca, şunları kaydetti:

"Kanat tavuğun yüzde 10'udur. Yüzde 90'ın içerisinde but ve göğüs var. Kanat fiyatı artarken, but ve göğüs eti fiyatları geriledi. Toplam fiyata bakıldığında bütün piliç fiyatı parça fiyatı dengeler. Son 1 ay içerisinde but ve göğüs fiyatlarında gerileme oldu. Kanat fiyatlarından ötürü sektörün ekstra bir para kazanması hiçbir zaman söz konusu değildir. Kanat fiyatları, but fiyatı, göğüs fiyatı oranlarına göre hesaplarsanız bütün piliç fiyatını yakalarsınız. En fazla işçilik fiyatı fark eder.

Bütün ve parça piliç fiyatları ocak ayına göre şu anda yüzde 7-10 arasında daha düşük. Can erik aldım, 10 liraydı. 'Kanat da 10 liraya çıktı' diye yaygara koparılıyor. Bütün tavuk fiyatı 5-6 lira. Böyle de değerli bir gıda."