Beşiktaş’ta 3 Şubat 2012 tarihinde meydana gelen olayda, ünlü sunucu Kadir Çöpdemir'in cipinden fotoğraf makinesi çalındı.

Çöpdemir’in olayı bildirmesi üzerine çalışma yapan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayın gerçekleştiği yere yakın güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Yapılan incelemede, park halindeki cipten yapılan hırsızlık anının güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, Çöpdemir aracını park ederken, zanlı aracın bir kapısını açık tutarak kilitlenmesini önlüyor. Yolun karşısına geçtikten sonra da tekrar araca doğru gelip fotoğraf makinesini çalıyor. Ardından hızla oradan uzaklaşırken görülüyor.

Görüntülerdeki kişiye dikkatli bakıldığında, bu kişinin benzer suçlardan 38 ayrı polis kaydı bulunan Kadir Akdeniz olduğu belirlendi. Ardından Şişli’de düzenlenen operasyonda yakalanan Kadir Akdeniz, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulandı.

Sorgusunda suçunu itiraf eden Kadir Akdeniz’in geçen ay da, Şişli ve Kağıthane’de aynı şekilde bir araçtan 30 bin lira ve bir başka araçtan da bir laptop bilgisayar çaldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kadir Akdeniz, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.