Maço tavır kofti! Tarih de belgelemiştir; erkeğin ne yaptığı önemli değil, kadın ne isterse, o olur!.. ..

'Aşk-ı Memnu' dizisinde Beren Saat'le başrolleri paylaşan ve dizide Adnan karakterini canlandıran Selçuk Yöntem, Maxim dergisine konuştu. Yöntem, diziyi izleyenlerin bazen fazla duygusal davrandığını, yolda kendisini çevirerek; Bihter ile Behlül aşkı hakkında "Farkında değil misin, artık meseleye el at" dediklerini söyledi.

UYARLAMA OLMASI DOĞRU

* Hem sinemada, hem TV'de, hem de tiyatroda varsınız. Hepsi sizde aynı tatmin duygusunu sağlıyor mu?
Esasında hepsi birbirleriyle iç içe, ayırabilmek çok zor! İyi bir proje olduktan sonra hepsi bana büyük bir haz ve mutluluk veriyor.

* Rol seçerken nasıl karar veriyorsunuz?
Öncelikle beni heyecanlandırması lazım. Dramatik yapısının iyi olması lazım. İyi bir oyuncu kadrosunun, iyi bir yönetmenin, iyi bir şirketin veya iyi bir tiyatronun olması lazım.

* 'Aşk-ı Memnu' romanının bir TV dizisi için uyarlanması bazı kesimlerin hoşuna gitti, bazıları ise eleştirdi. Siz bir tiyatrocu olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
Uyarlama olması bana daha mantıklı geliyor. Çünkü 'Aşk-ı Memnu'nun orijinali, geçmiş dönemleri anlatıyor. Daha gerçekçi olması için günümüze uyarlanması gerekiyordu.

* Dizideki Adnan karakterine nasıl hayat verdiniz peki?
Okuduktan sonra şöyle değerlendirdim; bu adam bir holdingin sahibi ve zengin biri. Zengin bir adamın hayata nasıl baktığını anlamaya çalıştım. Bu adam bir holdingin başındaysa, ikili ilişkilerde de hayatı çok iyi okuyabilen biri olmalı diye düşündüm. Romandaki gibi yaşını başını almış, sevmiş, evlenmiş, elini eteğini çekmiş biri olarak görmedim Adnan'ı...

MESELEYE EL AT ARTIK DİYORLAR

* Adnan dizide kendinden küçük biriyle evleniyor. Siz nasıl bakıyorsunuz bu olaya?
Bence sevginin, aşkın, yaşla bir ilgisi yok, ruhla ilgisi var. Gerçek hayatta da bunlar olmuştur, oluyor ve olacaktır.

* Sizin başınıza hiç böyle bir şey geldi mi?
Hayır! Yaşamımda her şey kendi koridorunda olması gerektiği gibi gidiyor. Tabii olabilir de, olmayabilir de... Hayat siz bu yöne doğru ilerliyor diye düşünürken, başka bir yöne de ilerleyebiliyor.

* Diziyi izlerken fazla duygusal davranan izleyenler oluyor mu hâlâ?
Bazen beni sokakta çeviriyorlar. Behlül'le Bihter aşkını ima ederek 'Farkında değil misin, meseleye el at artık' diyorlar.

* Bu arada 'Şiir Niye' adlı bir şiir CD'niz var değil mi?
Evet. Vedat Sakman'la yaptığımız bir proje. Birkaç toplantıda şiir okumuştum, güzel reaksiyon alınca bu fikir doğdu.

KARİZMATİK DEMELERİ HOŞUMA GİDİYOR

* Türk erkeğinin, kadına olan bakışını nasıl buluyorsunuz?
Türk erkeği diye tek bir olgudan söz etmek yanlış! Eğitim ve karakter yapısı insanları değiştirebiliyor. Medeni olanlar da var maçolar da. Ama maço tavırlar çok kofti geliyor bana. Çünkü tarih de bunu belgelemiştir; kadın ne isterse o olur! Erkeğin ne yaptığı önemli değil, kadındır her zaman kendi yolunu çizen!

* Sizin hiç kıskanç ya da maço davrandığınız olmuyor mu?
Yok, maçoluktan pek hoşlanmam. Çok örneklerini de gördüğüm için komik de geliyor aslında. Ben herkes gibi duyguları, gelgitleri olan, zaman zaman sinirlenen, bunların da yanlış olduğunu anlayıp düzeltmeye çalışan biriyim.

* 'Kurtlar Vadisi'nde oynadığınız Aslan Bey'den sonra insanlara karizmatik gelmeye başladınız...
Bu hoşuma gidiyor. Vadi'deki rolçok yakıştırılmıştı. Halkımız bunu bir süre sonra gerçek sanıyor. Karizma insanın aurasından ibaret, tarif etmek zor! Söylesinler duyayım yeter!

Sabah